Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Persado klaart klus. Euh ... klusje

PersadoReactie op artikel 'Veel interesse voor start-up die copywriters wil vervangen door software', De Morgen, 6 april 2016

1936. Wetenschapper Alan Turing laat een ondervrager 'chatten' met twee tegenspelers: een man en een computer. De eenvoudige vraag: welke gesprekspartner is opgetrokken uit vlees en bloed?

Fast forward naar zowat een eeuw later: nog altijd slaagt geen enkele computer voor de Turing-test door de ondervrager te verschalken. Moeten copywriters dus vrezen dat software hun werk overneemt? Dacht het niet.

Is Persado het wondermiddel?

De Morgen en Het Laatste Nieuws koppen met 'Veel interesse voor start-up die copywriters wil vervangen door software'. Het bedrijf heet Persado en lokt grote klanten en investeerders. Want zijn mathematisch gegenereerde call to action doet het áltijd beter dan die van een tekstschrijver van vlees en bloed. En Persado e-promomailings voor Caesars Entertainment worden ‘soms’ 24 procent vaker geopend dan die van hun marketingteam. Dat resulteert – volgens Persado – in de helft meer conversie.

Computer versus copywriter

Dus Persado presteert beter: nou en? Much ado about nothing.

Misschien moeten radeloze bedrijven gewoon betere copywriters zoeken. Want de resultaten van een vergelijking hangen af van waarmee je vergelijkt. Een glas suikerwater is zoeter dan water, maar wordt nooit limonade.

Persado richt zijn pijlen op de call to action. Daarvan kunnen wij niet blij genoeg worden, want net die maakt het verschil in meetbaar resultaat. En daar draait het uiteindelijk om. Dus, dank u, Persado, om collega’s die dit uit het oog verliezen, wakker te schudden.

Clickbait versus communicatie

Clickbait produceren met headlines en call to actions? Gemakkelijk. De algoritmes zijn generisch en bekend. Meteen herkenbaar als wetenschap met een kleine w, ten dienste van platte commercie. Toegegeven: daarom draait het (te) vaak bij grote spelers in hoogcompetitieve sectoren.
 

Persado - Computer versus copywriters

Voorbeelden van onderwerpregels, gegenereerd door Persado
 

Schuif dat schrijfbandwerk dus gerust door naar machines. Dan klaren wij, copywriters, de moeilijke klus wel: inspirerende content die het terrein nivelleert voor verkoop. Overtuigende long copy die de koper over de echte streep trekt. Een schrijfstijl die het imago van de opdrachtgever past als een handschoen. En ultieme argumenten die zijn USP onderbouwen.

Kom maar op!

Wij dagen uit.

Stapt er bij Schrijf.be een machine binnen die een interview verwerkt tot een pakkende testimonial? Cijfers uit studies ombuigt tot een white paper die uitgroeit tot standaardwerk? Unieke voordelen blootlegt voor een brochure die een klant positioneert?

Dan gaan we bij Schrijf.be collectief met vervroegd pensioen.

Tot over een eeuw.

Reageer

Tevreden partners

Teksten onder stroom
Schrijfdokter scoort meer dan 90 procent
Om een voorbeeld aan te nemen!
Uitmuntende tekst in recordtempo
Allemaal zotte mensen – gelukkig
Nieuwe generatie klanten vraagt om nieuwe generatie copywriters
SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
Gelukkig met deze contentpartner
Snel en efficiënt. Ook voor starters!
De 'vloek der kennis' omzeild
Precies wat we in gedachten hadden
Mijn folder doet nu het werk voor mij
Copywriter met oog voor onze eigenheid
Ik wist wat ik wilde en Schrijf.be bezorgde het mij
Geen discountfirma - gelukkig maar
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
Doorzettingsvermogen en creatieve input
Hun werkwijze is absoluut top
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Allroundtekstatleten

Wat klanten zeggen

We waren zeer tevreden over de mailing. Er kwamen dan ook veel positieve reacties op. Jullie horen nog van ons in de toekomst!

Stein Hoogstoel