fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

FAQ

Everything you always wanted to know about copywriting but were afraid to ask.

Zélf schrijven?

Waarom betalen voor teksten?

Uw teksten zelf schrijven? Dat is een idee. Maar geen goed idee.
En jazeker, een goede copywriter kost wat. 
Maar een copywriter doet dan ook zoveel meer dan tekstjes pennen.
Hij zorgt ervoor dat u de juiste argumenten gebruikt. In de juiste vorm. Zodat uw boodschap de juiste snaar raakt bij uw prospects én zij tot actie overgaan. Het resultaat: $!
Bovendien, wat kost uw tijd boven het lege blad?

Waarom geen freelancecopywriter?

Omdat u met een freelancer werkt zonder vangnet.
Hij heeft geen eindredacteur, geen kwaliteitsbewaker en geen coördinator, die hem de hand boven het hoofd houden.
Hij kan ziek worden of met vakantie gaan: wat dan?
Schrijf.be verenigt het beste van twee werelden: de expertise en flexibiliteit van de freelancer met de kwaliteit- en projectzekerheid van het tekstbureau.

Waarom Schrijf.be en geen ander tekstbureau?

Omdat wij zulke mooie ogen hebben? Helaas! Omdat Schrijf.be alleen teksten aflevert die én overtuigen én correct zijn. Precies daarom hanteren we een dubbele kwaliteitscontrole.
Bij een 'normaal' tekstbureau passeren de meeste teksten bij de eindredacteur of corrector voor zij naar de klant gaan.
Bij Schrijf.be passeert elke tekst eerst de kwaliteitsbewaker en dan pas de eindredacteur. De kwaliteitsbewaker bekijkt de tekst door de ogen van uw klant. Hij garandeert dat de tekst overtuigt met de juiste argumenten in de juiste stijl. De eindredacteur vlooit daarna uw tekst na op spelling, grammatica en uniformiteit.
Uw kwaliteitsgaranties

Diensten

Schrijven, herschrijven of corrigeren jullie?

Ja, ja en ... ja.
Hebt u een brontekst? Dan herschrijven, redigeren, corrigeren of proeflezen we die voor u. Hebt u nog geen tekst? Dan schrijven we vanuit documenten en/of briefing.
Meer over de tekstmogelijkheden

Voor welke teksten kan ik bij jullie terecht?

Commerciële en zakelijke teksten. Van advertentie tot zakenbrief, van webtekst tot speech. Kies uw teksttype in het menu linksboven.
Multinational of eenmanszaak, dat maakt niet uit. Omdat de doelstelling dezelfde is: de lezer overtuigen en hem tot actie doen overgaan.
Hebt u een vertaling nodig van de door ons geschreven teksten? Geen probleem: Schrijf.be zorgt ervoor dat ze in het Frans, Engels of Duits precies hetzelfde effect sorteren.

Vertalen jullie ook?

Neen, wij hertalen. Voor een standaardvertaling van een niet-wervende tekst bent u bij ons aan het verkeerde adres. Daarvoor volstaat een vertaler.
Maar wilt u dat een wervende tekst dezelfde slagkracht behoudt in een andere taal? Dan hebt u een hertaler nodig: een copywriter die een vertaling herschrijft. En dát kunnen we als geen ander.
Meer over hertalingen

 

Krijg ik ook marketingadvies?

Een goede copywriter is in de eerste plaats een 'marketeer-van-het-gezonde-verstand'. Die aanvoelt voor welke argumenten de klant gevoelig is en hoe hij zich laat verleiden.
Schrijf.be is géén communicatie- of reclamebureau. Ook al hebben enkele van onze copywriters een succesvol verleden als marketeer.
U kunt bij hen terecht voor concreet advies over uw marketingacties.
Vraag meer info.

Lay-outen jullie mijn tekst ook?

Neen, Schrijf.be schrijft.
Uiteraard kennen we wél goede dtp-bureaus, waarmee we regelmatig samenwerken. Zij dragen net zoveel zorg voor de lay-out als wij voor de tekst.

Drukken jullie ook?

Neen, Schrijf.be schrijft.
Uiteraard kennen we wel betrouwbare drukkers, die kwaliteit leveren tegen een prima prijs. Zij dragen net zoveel zorg voor het drukwerk als wij voor de tekst.

Lossen jullie taalvragen op?

Neen, Schrijf.be is een commerciële organisatie.
Klop aan bij de Taaltelefoon.
Toch neemt Schrijf.be ook zijn verantwoordelijkheid: maandelijks publiceren we een niet-commerciële nieuwsbrief met schrijftips die écht werken. Ook vindt u er een heel aantal terug in de taalrubriek op onze blog.
* Tips
* Nieuwsbrief

Offerte & bestelling

Hoeveel kost copywriting?

Eenvoudig: vraag ons uw vrijblijvende offerte voor uw project.
En laat u niet misleiden door het uurtarief van collega-tekstschrijvers:
in het onze zit het loon van uw copywriter, zijn kwaliteitsbewaker én zijn eindredacteur! Uw gouden trio voor gemoedsrust. Meer over het tarief

Moet ik een voorschot betalen?

Vroeger was het antwoord: neen. Maar door scha en schande geleerd door ondernemers die deze naam niet waardig zijn, is het antwoord nu: ja.
U stort de helft van de totaalprijs als voorschot op onze bankrekening voor we van start gaan. De rest betaalt u uiterlijk 15 dagen na de factuur die u krijgt bij definitieve oplevering.

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

U vindt onze algemene voorwaarden online, op de laatste pagina van elke offerte en achter op elke factuur.

Wordt de tekst mijn eigendom?

Ja, u krijgt het volledige copyright, ook als u de tekst (of tekstdelen) hergebruikt in andere media. En dat is lang niet zo vanzelfsprekend als u denkt ...
Uw eigendomsrecht

Projectverloop

Hoe verloopt een schrijfopdracht?

U neemt contact met ons op.
De Schrijf.be-coördinator selecteert de meest aangewezen copywriter. Die overlegt nog even met u bij onduidelijkheid.
U krijgt een sluitende offerte die u met de bestelbon bevestigt. Nieuwe klanten en klanten met een grote opdracht betalen een voorschot.
De copywriter gaat aan de slag. Bij grotere projecten wordt eerst één pagina net zolang herschreven tot u zich volledig in de schrijfstijl vindt.
De kwaliteitsbewaker en de eindredacteur verbeteren en corrigeren het tekstvoorstel.
U maakt al dan niet gebruik van de correctieronde voor aanpassingen. Wijken die ingrijpend af van de originele briefing? Dan worden ze beschouwd als auteurscorrecties – extra te betalen.
U ontvangt de volledig afgewerkte tekst en uw factuur. Die betaalt u binnen 15 dagen na factuurdatum.

Welke input verwachten jullie van mij?

Dat hangt ervan af. Voor het herschrijven van teksten volstaat een goede briefing. Via telefoon of onder vier ogen. Wees gerust: onze copywriters vragen net zo lang door tot zij zich comfortabel voelen. Comfortabel om u een tekst te garanderen die er páts op zit.
Schrijven we vanaf nul? Dan raapt u ook zoveel mogelijk documenten bij elkaar (brochures, mailings, verkoopmateriaal, enz.) die ons een idee geven van uw onderneming en uw producten of diensten. Uiteraard helpt ook uw website én die van uw concurrenten

Welke spelling hanteren jullie?

Schrijf.be hanteert de officiële spelling van het Groene Boekje 2005.
Als dat geen uitsluitsel geeft, raadplegen we Van Dale. Zijn er meerdere mogelijkheden correct (bijv. woordvolgorde, interpunctie)? Dan volgen we de Schrijf.be-Stijlgids. Die garandeert de uniformiteit van alle teksten die u bij ons bestelt, ongeacht de schrijver.

Andere vraag? Stel ze ons!