Extralegale voordelen in mensenstaal
De hr-manager staat voor een raadsel: haar bedrijf biedt zijn werknemers bérgen voordelen: van cafetariaplan tot verzekeringen, van bedrijfsfietsen tot de company shop. En toch mort iedereen nog ...
Schrijf.be loste het mysterie op door alle extralegale voordelen in mensentaal te vertalen. Een casestudy.
Employee benefits: casestudy
Een van de grootste multinationals roept ons te hulp.
Het bedrijf heeft een gigantische korf met employee benefits. Hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, maaltijdcheques? Uiteraard. Plus nog zo'n dertig andere voordelen. Zoals kortingspassen, groepsaankoop van verzekeringen, winstdeling, aandelenopties, of aankoop van eigen producten.
Daarom kan de nieuwe hr-manager haar ogen niet geloven. Want bedroevend weinig werknemers – bedienden noch arbeiders – maken gebruik van die voordelen!
Schrijf.be vraagt haar om de map die alle voordelen gedetailleerd beschrijft. Die bevestigt ons donkerbruine vermoeden: dit is een map met technische fiches, géén verkoopmap!
Werknemers gaan niet in op de voordelen omdat ze die eenvoudigweg niet begrijpen.
Extralegale voordelen in mensentaal
Waarom gaan de werknemers niet in op de talloze voordelen die het bedrijf voor hen bedingt? Omdat ze die eenvoudigweg niet begrijpen. Of er hun voordeel niet in zien.
De hr-manager bekijkt daarom de documenten nog eens door onze bril – die van een leek. En geeft ons al snel de opdracht de hele map te herschrijven. Moeilijk, want de materie is technisch én een legaal mijnenveld.
Toch lukt het ons om door de bomen het bos te zien en een foutloos parcours te rijden. Twee maanden later rolt de nieuwe map van de persen!
Het resultaat? Voor sommige voordelen vertienvoudigt het aantal aanvragen! Waardoor de hr-manager meteen haar belangrijkste doelstelling bereikt: de banden tussen goede werkkrachten en bedrijf steviger aanhalen.
Resultaat? Voor sommige voordelen vertienvoudigt het aantal aanvragen!
Begrijpen uw werknemers hun voordelen?
Zoekt u ook naar schrijvers-met-gezond-verstand, die moeilijke materie in begrijpelijke taal vatten? Maar die wel juridisch correct blijft? Aangename kennismaking!