Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Kaderstukje

Leg iedere gehaaste lezer in de watten. Onderwerp uw tekst daarvoor aan de toilettest en de kijktest van de Schrijfdokter. Met duidelijke alineatitels en een Johnson Box of tekstkadertje maakt u veel kans op slagen!

Kaderstukje schrijven? Gebruik tekstkadertjes, of een Johnson Box. Doe de Toilettest

Tekstkadertjes voor uw gemak

Rare vraag: leest u op het toilet? Ja? Dan vast geen Dostojevski, maar 'lectuur' voor instantconsumptie. Kort en krachtig: roddelblaadje of mailing, reclamefolder of brochure.

Leest u niet op het toilet? Ook dan is deze nieuwsbrief u op het lijf geschreven. Want u ontdekt hoe u íédere gehaaste lezer in de watten legt.

Oké voor snelle lezers?

Bevalt uw tekst de snelle lezer? Ontdek het met de Toilettest van de Schrijfdokter:

  1. Laat uw tekst achter in 'het kleinste kamertje'.
  2. Check of uw huisgenoten tijdens hun toiletbezoek ook naar dát papier grepen.

Verslinden zij uw pagina op uw porseleinen troon? Proficiat: uw tekst slaagt voor de Toilettest. Hij trekt de aandacht met een afgewogen dosis infotainment. Maar staren ze liever naar de beduimelde scheurkalender? Grijp dan in.

Eerst de Kijktest

Uw commerciële tekst moet sowieso 'hapklaar' zijn. Wervende tussenkopjes die korte alinea's samenvatten, trekken de lezer uw wereld in. Doe dus eerst de Kijktest. Zorg vervolgens voor reliëf, met een element dat er grafisch uit springt. Een tekstbrokje dat schreeuwt: "Geen tijd? Lees mij dan eerst!"

Briljante tekstkadertjes

Wat leest ú eerst – na een snelle scan van titel en tussenkopjes? Juist: het tekstkader (in België ook 'kaderstukje'). Dat maakt of kraakt de rest van de tekst: doorlezen of niet? Hou het dus bondig en wervend en ... kader het in. Brochure of nieuwsbrief, jaarverslag of publireportage? Grijp uw lezer bij de kraag, en pak in uw tekstkadertje uit met uw:

Grijp uw lezer bij de kraag met een tekstkadertje.

Johnson Box in uw verkoopbrief

Start uw mailing met een Johnson Box. Dat is een ... tekstkader bovenaan, dat uw kernboodschap meegeeft aan de gehaaste lezer. En hem uitdaagt om verder te lezen. Wanneer werkt een Johnson Box? Altijd. Vraag het maar aan Frank Johnson.

Johnson Box op uw website

Nóg een tip? Vooruit dan, omdat u het bent. Zet ook op uw webpagina's een Johnson Box. Sinds we hem zelf gebruiken, verdubbelde het aantal offerteaanvragen. Klik maar eens rond!

Dé gouden truc om te slagen voor de Toilettest en Kijktest van de #schrijfdokter. Deel dit op
Met een #johnsonbox grijpt u uw lezers meteen bij de kraag. En de respons verdubbelt! Deel dit op
Vat uw boodschap samen in een tekstkadertje. Zelfs de meest gehaaste lezer is dan meteen mee. #tekstkader #johnsonbox Deel dit op

Reageer