fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Zakelijk schrijven: enkele tips

Wat hebben zakelijk schrijven en voetbal met elkaar te maken? Niets, denkt u. Think twice. Want net zoals dat geldt voor de Duitsche Mannschaft, draait het ook bij zakelijk schrijven om het eindresultaat.

Tip 1: zakelijk schrijven moet efficiënt

zakelijk schrijven"Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal en op het einde winnen de Duitsers." De legendarische quote van Gary Lineker bevat een kern van waarheid. Kijk maar naar deze lijst.

Zegevieren de Duitsers ook echt? Dan juicht u misschien wel als enige. Want de echte voetbalfan loopt traditioneel niet warm voor de jongens van de Mannschaft. Daarvoor brengen ze te weinig spektakel, missen ze de nodige sterallures en zijn ze gewoon te … Duits.

Tip 2: zakelijk schrijven is schrappen

'Resultaatvoetbal', noemen ze dat. Doorgaans geen compliment. Toch is het resultaat het énige wat telt. Niet de sierlijke dribbel, de sensationele omhaal of de adembenemende verre pass – maar de eindscore op het bord.

En dat is niet alleen zo bij voetbal. Ten huize Schrijf.be is de vloer bezaaid met briljante metaforen, aangrijpende alliteraties en hilarische woordspelingen. Wij – of onze kwaliteitsbewaker – kieperden ze genadeloos uit onze teksten. Omdat ze het resultaat in de weg stonden. We kill our darlings.

Klaar voor de aftrap? 

Dus: wilt u doeltreffend zakelijk schrijven? Volg dan de tips van de Duitse voetbalploeg. Zet uw ego opzij, verzorg uw verdediging en vergeet niet om te scoren. Dat brengt u meer op dan taalvirtuositeit.

Of stuur onze ploeg het veld op.

Moeilijk? Schrijf.be helpt u.