Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

Kill our darlings, please

Het team van productiehuis Uncanny sleutelt aan een tv-commercial voor een klant in de interieurdesignsector. Die heeft al een go gegeven voor een script voor de voice-over. Maar Uncanny zocht naar wat extra zuurstof door de ballast te schrappen - kill your darlings. En zo rinkelde de telefoon bij copywriter Roel van Schrijf.be.

uncanny

jeff-luyten.png Second opinion, graag

Jeff Luyten, account director: “Ik leverde het voorlopig ingeblikte resultaat van 32 seconden af bij Roel. En hoopte dat hij met een onbevangen blik de boodschap anders kon verwoorden”.

In een eerste fase bekeek en beluisterde Roel de video. In tweede instantie ging het volume af. Zodat er ruimte kwam voor een nieuwe, korte voice-over. Jeff: “Want de klant had al adverteerruimte op televisie gekocht voor slechts 25 seconden. Waardoor we van onze initiële spot nog eens zeven seconden moesten wegwerken of comprimeren. We zaten er zo diep in, dat bepaalde zinnen in het script voor ons een onaantastbare status hadden gekregen. Die we zelf niet meer durfden te schrappen.”

Snel een degelijk resultaat

“Ik ben om twee redenen tevreden over de samenwerking: mijn vraag naar een offerte werd daags nadien vervuld. En nog geen uur nadat ik er mijn fiat voor had gegeven, lag er al een zeer levensvatbaar tekstvoorstel op tafel.

Iedere betrokkene bij deze productie was het meest gecharmeerd door het eindresultaat: de integratie van het oorspronkelijke script en de verse input van Schrijf.be. Onze vraag aan Schrijf.be loonde dus zeker!”

I'll be back

“Lastminute aftoetsen en een tekstueel frisse neus halen? Dat doen we ook een volgende keer graag bij Schrijf.be."

 

uncanny