fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Ik beken

Ik beken: ik heb Boons De bende van Jan de Lichte nog niet gelezen. Het boek ligt klaar - vers van de bib - op het tafeltje naast mijn schommelstoel, vlak bij mijn boekenrek. Daarop staat wel een andere Boon: De Kapellekensbaan. Maar ook dat heb ik nog niet gelezen. Het staat er, omdat ik graag boeken verzamel.

Ik kreeg goesting in Boon door Louis van Dievel. De Pruimelaarstraat las ik in een recordtempo, net zoals zijn laatste boek Een familiegeschiedenis, grotendeels verzonnen en danig opgesmukt. Die ondertitel alleen al ...

Maar niemand doet beter dan Felix Timmermans met Pieter Bruegel, zoo heb ik u uit uwen werken geroken. Wat een titel, wat een boek - het pronkstuk in mijn verzameling. Een tweede druk, met linnen kaft, een handgeschreven voorwoord en tekeningetjes van de schrijver zelf. Hij schonk het op 7 september 1928 aan Jef Crick, een vriend van mijn ouders. En via hen staat het nu op mijn boekenrek.

timmermans3

"Waarom lees je niet eerst De Kapellekensbaan?" vroeg dochter Rosanne in de bib. "Ah," zuchtte ik, "de letters zijn veel te klein." "Koop dan een nieuwe leesbril", antwoordde ze lucide. Nu heb ik géén probleem met de komst van mijn leesbril. Dat vertelde ik vroeger al eens. Maar een tweede leesbril op amper één jaar tijd? Dat gaat te ver. "Ik weet wat je moet doen", glunderde Rosanne. En ze troonde me enthousiast mee naar de afdeling Grootletterboeken. Kinderen zijn soms zo gemeen.


Lees ook