Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(43) "https://schrijf.be/nl/blog/bermuda-mysterie"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(43) "https://schrijf.be/nl/blog/bermuda-mysterie"
 ["image"]=>
 string(27) "images/bermuda-mysterie.jpg"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Bermuda-mysterie

bermuda mysterie Bij iedereen is wel een hoekje af. Zo vindt u mij in mijn vrije tijd meestal niet gezellig op café, maar in de bibliotheek. Niet dat ik oersaai ben of zo. Ik ken weinig plaatsen die even avontuurlijk en verrassend zijn. Of het zou onze tuin moeten zijn onder een verse laag sneeuw.

Boekenschouw

De bibliotheek is een universum waarin ik graag uitdein. Ik paradeer er als een generaal langs mijn trouwe leger boeken. Ik schouw, beschouw en overschouw de hele wereld en de halve geschiedenis. Minstens het gedeelte dat het waard is (bevonden) om in een boek terecht te komen.

Geheimpje

De meeste boeken kennen me niet persoonlijk. En ik kan ook niet al hun namen onthouden. Maar twee titels kennen mij heel goed. Met hen deel ik een bijzonder geheimpje. Eentje waarvan niemand op de hoogte is.

Tête-à-tête

Telkens als ik de bib aandoe, houden we kort ruggespraak. Mijn twee deugnieten spelen een sluw spelletje verstoppertje met de lezer dat al jaaaren aanhoudt. Want ze zijn niet waar ze zouden moeten zijn. Zij slaagden erin om aan hun boekenlot te ontsnappen. Het toeval bracht ons samen.

Grapjassen en lolbroeken

Hoe zit dát in elkaar? 'Liederen uit mijn landhuis', een dichtbundel van Anton van Wilderode is de ernstigste van beide. Hij staat doodleuk bij de afdeling muziek. Dat vind ik al een slimme vermomming. Maar de grappigste van het duo is toch 'Het mysterie van de Bermuda driehoek'. Die begroet ik elke keer bij de boeken over ... mode. Een echte stand-upcomedian!

Ontdekt!

Waarom ik hier en nu ons geheimpje zomaar te grabbel gooi? Omdat het er niet meer toe doet: tijdens mijn laatste bezoek stond 'bermudadriehoek' niet meer op zijn plaats. :-( Uitgeleend? De computer bracht raad. Het boek is verbannen naar een ander, kleiner filiaal. Als straf, vermoed ik. Maar dat moet ik nog uitvissen ... Op naar de bib!