fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Lesje geboekt

Tussen de aankoop van een bos bloemen en een kraslot, spring ik even binnen in de bib. Ik loop reikhalzend door naar het rek met de nieuwe aanwinsten. Misschien staat er wel een boek dat ik de moeite waard vind om te lezen? Mijn oog valt op Kleur je eigen regenboog: van ambitie naar actie.

Gekaft geluk

Ik keur het kaft, kijk op de achterflap, grasduin tussen de bladzijden, en lees snel iets over het geluk grijpen. Zulke woorden wekken in alle omstandigheden onmiddellijk mijn aandacht. Ik ben altijd nieuwsgierig naar het geluk dat op me wacht, om de hoek of op pagina 117. Ik besluit om het boek te ontlenen.

Boek aan het been

Maar opnieuw sta ik voor een dilemma: neem ik het boek nú mee, of kom ik het straks oppikken. Want ik was van plan om ook nog naar de mediatheek en de leeszaal te gaan. En dan is een boek in de hand toch vooral een blok aan het been.

Kleuters en kapers

Ik wik mijn kansen. Ik kijk welke kapers er op de kust zijn. Aan de balie staat een jonge moeder met drie jengelende kleuters, en verder zie ik twee grijze heren die samen een vat vol levenswijsheden kunnen vullen. Ik bereken in een fractie van een seconde dat ik een halfuurtje nodig heb om hier terug te staan.

Lesje

Mijn berekeningen kloppen perfect. Exact een half uur later sta ik opnieuw voor het rek. Het boek is weg. Ook aan de andere kant van het rek staat het niet. Boos op mezelf sluip ik de bibliotheek uit. Ik heb het boek nog niet gelezen of het heeft me zijn eerste lesje al geleerd. Pff .., ik doe niet eens de moeite om het te reserveren. Geluk reserveer je niet.