Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be




Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(41) "https://schrijf.be/nl/blog/murakami-magie"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
  ["locale"]=>
  string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(41) "https://schrijf.be/nl/blog/murakami-magie"
  ["image"]=>
  string(30) "images/blog/Murakami-magie.jpg"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
}
	

Murakami-magie

Murakami magieHebben boeken een magische kracht? Ik vraag het me wel eens af. Zit dat idee simpelweg tussen mijn oren, of ben ik deelgenoot van een groot mysterieus complot? Vandaag slaat de twijfel bij me toe ...

Het is een zachte najaarsnamiddag. Ik zit in de leeszaal van de bibliotheek en doorblader een literair tijdschrift. De zon schijnt uitbundig door de hoge ramen,  fijne stofdeeltjes kringelen omhoog in de brede zonnestralen. Mijn oog valt op een artikel over de Japanse schrijver Haruki Murakami. Ik heb nog nooit van hem gehoord, maar wat ik over de auteur lees bevalt me wel.

Op dat ogenblik word ik afgeleid. Een jonge vrouw komt de leeszaal binnen, wandelt langs de informatiebalie, draait even verder linksaf en komt langs de boekenrekken pal mijn richting uit. Op vijf meter van mij blijft ze staan. Ze draait haar hoofd naar het rek, monstert de boeken en streelt daarbij zachtjes over hun ruggen. Na een of twee minuten kiest ze een boek uit het rek, en loopt langs precies dezelfde weg als ze is gekomen de leeszaal uit.

Ik lees rustig voort. Er staan nóg interessante stukken in het tijdschrift. Als ik het magazine uit heb, leg ik het weer op zijn plaats en wil langs dezelfde weg als de onbekende vrouw het lokaal uitlopen. Iets doet me halt houden op exact de plaats waar zij heeft stilgestaan. Ik kijk naar links en heb plots 'South of the Border, West of the Sun' van Murakami in mijn handen.