fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Zó krijg je betere examenresultaten

Paniek bij GOCA, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs. Want vorig jaar slaagde maar 46% van de aspirant-chauffeurs voor zijn theoretisch rijexamen.

Meer begrijpen is beter presteren

De oplossing? Eenvoudigere taal hanteren. Het blijkt dat veel mensen de vragen niet begrijpen of ze verkeerd interpreteren. Dat verwondert me niet. Zelfs als native speaker moest ik soms vragen herlezen. En ondertussen zie je die groene balk gevaarlijk kleiner worden ...

Een mooie dag voor copywriters

GOCA verandert nu bijvoorbeeld 'Welk toebehoren wordt gebruikt om een wiel te vervangen' naar 'Hoe vervang je een wiel'. Dit is een mooie dag voor copywriters overal te lande. Wij juichen om zoveel gezond verstand, en wisten al veel langer dat een eenvoudig geformuleerde boodschap veel beter werkt. KISS, of 'keep it simple, stupid' noemen we dat.

Nu de theorie nog ...

Mijn tip? Trek de lijn door, en herschrijf ook de theorie. Want die is ook vreselijk ingewikkeld geschreven, terwijl het zoveel eenvoudiger kan. Ik neem die teksten met plezier onder handen. En denk daarbij zeker aan al die beklagenswaardige jongeren die uit het hoofd leren dat het deel van de openbare weg dat aan het verkeer van voertuigen van geregelde diensten voor gemeenschappelijk vervoer is voorbehouden door middel van wegmarkeringen en waarvan het begin is aangeduid door het verkeersbord F1 een bijzonder overrijdbare bedding is.

Of vind jij dat iedereen zo'n kurkdroge-theorie-worstelmatch verdient?


Lees ook