Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Taalles voor peuter én grootouder

Een eenjarige peuter in huis? Dat betekent dat elk voorwerp en iedere persoon herleid is tot een klank in plaats van een woord. Ik ben bijvoorbeeld 'waaahwa' in plaats van mama. Maar soit, hij is consequent. Dat vind ik al heel wat.

Woorden op grootmoeders wijze

Toch stellen de bomma's en bompa's alles in het werk om hun kleinzoon te leren praten. Echte woorden: dát willen ze horen. Onlangs riep het grootoudercollectief dus luid 'kast', toen hun oogappel ernaar wees. En gonsde 'kat' door de ruimte, toen ons huisdier verscheen - en van de schrik even snel weer weg was.

Het moet 'juist' zijn

Als mama bleef ik natuurlijk niet achter. En dus zei ik, toen er naar mijn pols werd gewezen, aanmoedigend: "Horloge!" De grootouders verstomden, wenkbrauwen werden opgetrokken: "Wilde ik misschien niet dat mijn zoon juist leerde praten?" En daarna, in koor: "Uurwerk, bedoelt je mama."

Mama weet het ... beter?

Neen hoor, ik bedoel 'horloge'. Een uurwerk is het radarwerk van de klok - je weet wel, die verzameling radertjes en veertjes. Of je duidt er de klok in de kerktoren mee aan. Maar niet het hórloge om mijn pols. Dat mag je gewoon zó noemen - niets mis mee.

Al was ik - samen met mijn betoog - eraan voor de moeite. Want het ding bleef gewoon ... 'ataaah'.

Wat de grootouders natuurlijk wél oké vonden.


Tevreden klanten

Ik wilde er geen letter aan veranderen
Het tekstbureau waar je aanklopt voor topkwaliteit
Onze nieuwe website straalt!
Hun reputatie snelt hen vooruit
Geen blindelingse eindredactie
Essentie gevat in verfrissende stijl
Exact wat ik zocht
Klassieke bank gaat voor sprankelende aanpak
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Niemand nog een excuus voor slechte teksten
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Tien voor thee én voor taal
Geen centimeter ruimte voor fouten
English, in other words
Teksten op maat
Een tekst die uitnodigt tot actie: net wat ik verwachtte!
De perfecte omschrijving
Schrijf.be? Dat is super service!
Frisse en vernieuwende schrijfstijl

Wat klanten zeggen

Jullie zijn héél goed bereikbaar, werken snel en secuur, en checken altijd of alles is toegekomen en afgesloten is. Aangenaam om mee te werken!

Carolijn Leujes
Pharos Reizen