fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Taalles voor peuter én grootouder

Een eenjarige peuter in huis? Dat betekent dat elk voorwerp en iedere persoon herleid is tot een klank in plaats van een woord. Ik ben bijvoorbeeld 'waaahwa' in plaats van mama. Maar soit, hij is consequent. Dat vind ik al heel wat.

Woorden op grootmoeders wijze

Toch stellen de bomma's en bompa's alles in het werk om hun kleinzoon te leren praten. Echte woorden: dát willen ze horen. Onlangs riep het grootoudercollectief dus luid 'kast', toen hun oogappel ernaar wees. En gonsde 'kat' door de ruimte, toen ons huisdier verscheen - en van de schrik even snel weer weg was.

Het moet 'juist' zijn

Als mama bleef ik natuurlijk niet achter. En dus zei ik, toen er naar mijn pols werd gewezen, aanmoedigend: "Horloge!" De grootouders verstomden, wenkbrauwen werden opgetrokken: "Wilde ik misschien niet dat mijn zoon juist leerde praten?" En daarna, in koor: "Uurwerk, bedoelt je mama."

Mama weet het ... beter?

Neen hoor, ik bedoel 'horloge'. Een uurwerk is het radarwerk van de klok - je weet wel, die verzameling radertjes en veertjes. Of je duidt er de klok in de kerktoren mee aan. Maar niet het hórloge om mijn pols. Dat mag je gewoon zó noemen - niets mis mee.

Al was ik - samen met mijn betoog - eraan voor de moeite. Want het ding bleef gewoon ... 'ataaah'.

Wat de grootouders natuurlijk wél oké vonden.


Tevreden klanten aan het woord

De journalisten happen toe!
A well-built translation
Heel herkenbaar voor onze klanten
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Geen centimeter ruimte voor fouten
Exact wat ik zocht
Superlatieven schieten tekort
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Ik ga met een gerust hart slapen
Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Meteen dol op de schrijfstijl
A pleasure to work with, from beginning to end
Boodschap gesnapt én goed verwoord
Menselijk, constructief en no-nonsense
Tot zeven keer meer respons
Hun mailing loste onze hoge verwachtingen in
Een constant, hoog niveau
Ik lig nergens meer wakker van
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Schrijf.be denkt met u mee

Wat klanten zeggen

We hebben deze ochtend onze eerste mailing uitgestuurd en er zeer positieve reacties op gekregen (aan het aantal inschrijvingen te zien toch). Nogmaals dank!

Karine Blommaert
CMS Channel