Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Taalles voor peuter én grootouder

Een eenjarige peuter in huis? Dat betekent dat elk voorwerp en iedere persoon herleid is tot een klank in plaats van een woord. Ik ben bijvoorbeeld 'waaahwa' in plaats van mama. Maar soit, hij is consequent. Dat vind ik al heel wat.

Woorden op grootmoeders wijze

Toch stellen de bomma's en bompa's alles in het werk om hun kleinzoon te leren praten. Echte woorden: dát willen ze horen. Onlangs riep het grootoudercollectief dus luid 'kast', toen hun oogappel ernaar wees. En gonsde 'kat' door de ruimte, toen ons huisdier verscheen - en van de schrik even snel weer weg was.

Het moet 'juist' zijn

Als mama bleef ik natuurlijk niet achter. En dus zei ik, toen er naar mijn pols werd gewezen, aanmoedigend: "Horloge!" De grootouders verstomden, wenkbrauwen werden opgetrokken: "Wilde ik misschien niet dat mijn zoon juist leerde praten?" En daarna, in koor: "Uurwerk, bedoelt je mama."

Mama weet het ... beter?

Neen hoor, ik bedoel 'horloge'. Een uurwerk is het radarwerk van de klok - je weet wel, die verzameling radertjes en veertjes. Of je duidt er de klok in de kerktoren mee aan. Maar niet het hórloge om mijn pols. Dat mag je gewoon zó noemen - niets mis mee.

Al was ik - samen met mijn betoog - eraan voor de moeite. Want het ding bleef gewoon ... 'ataaah'.

Wat de grootouders natuurlijk wél oké vonden.

Reageer

Tevreden partners

Efficiënte doe-mailing met schwung
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Teksten met een twist
SEO-webteksten die Google én bezoekers verleiden
Die mannen weten wat ze doen!
Onze mailing zit er boenk op!
Hoge verwachtingen volledig ingelost
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
Met de blik van een buitenstaander
Om een voorbeeld aan te nemen!
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
Teksten om blind op te vertrouwen
Schrijf.be denkt met u mee
Wil je echt goede teksten?  Dan moet je hier zijn.
Snel en efficiënt. Ook voor starters!
A well-built translation
Wat er nog beter kon? Niets.
De teksten zijn er boenk op
De tekst verwoordt precies wat wij willen zeggen

Wat klanten zeggen

Ik ben zéér tevreden over het tekstvoorstel!

Ann Ramaekers
Communication Services