fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Soep is terug!

Enkele dagen geleden slenterde ik wat rond in het station van Mechelen. Bij een kraampje met warme wafels, viel mijn oog op een blad papier. Daarop stond: "Soep is terug!" Ik fronste mijn wenkbrauwen. Want de boodschap was me niet meteen duidelijk. Twee dingen zaaiden verwarring.

Soep op de dool

Soep is terug. Dan denk ik, als taal- en letterkundige: "Dat is een personificatie." De soep is hier onderwerp van een zin waarin ik eerder een persoon als onderwerp verwacht. Bijvoorbeeld: "Jan is terug!" Maar goed, nu was de soep dus terug (wat taalkundig natuurlijk wel kan). Maar terug van waar? Wat had die arme soep meegemaakt? Jaren op de dool geweest en eindelijk opnieuw aangekomen in zijn veilige thuishaven?

Verkleumde pendelaars verleiden

En waarom ging het hier in godsnaam over soep bij een wafelkraam? Dát was dus het tweede punt dat voor verwarring zorgde. Ik kende de context niet. Of toch niet onmiddellijk. Maar uiteindelijk bedacht ik zelf een scenario. Wellicht had de wafelverkoopster tijdens de barkoude decembermaand een lumineus idee gehad. En de verkleumde pendelaars verleid met heerlijk warme soep. Het moet ongetwijfeld een groot succes geweest zijn. En daarom is de soep - na de zachte januarimaand - terug in deze nieuwe periode van vrieskou!

U ziet - er zijn soms heel wat hersenkronkels nodig om een zinnetje van drie woorden goed te begrijpen.


Tevreden klanten aan het woord

Snel en professioneel: wat wil je nog meer?
Wat een verbetering!
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Best confronterend, maar ook léuk
Contentcreatie van a tot z
Onze baseline ligt lekker
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Professionalisme is indrukwekkend
Webteksten die kleven
Een baken van kwaliteit
Winning team
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
Schrijf.be? De professionele pen die ik zocht.
Authentiek voer voor moderne lezers
Authentic while still meeting SEO needs
In één rechte pennentrek naar de finish
Mijn folder doet nu het werk voor mij
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Om van te smullen
Vlamingen die Nederlanders begrijpen

Wat klanten zeggen

Dank. Een prachtig verhaal!
Mijn eerste indruk is : “te mooi om waar te zijn”. :-)

Christian Luyten
manroland