Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Ook belbabes maken foutjes

Een van de grootste moeilijkheden in onze Nederlandse taal? Volgens velen is het de dt-regel. Mij levert het weinig problemen op. Wat logisch nadenken en een beetje taalgevoel doen veel. Maar ik snap dat anderen het er wél moeilijk mee hebben. Ieder zijn talenten, toch? Geef mij een rekensom die de helft van de bevolking snel oplost. De kans is groot dat ik er uren mijn hoofd over breek ...

De foute redding

Maar, in elk geval: wie een dt-fout maakt, die wordt erop afgerekend. En zo'n fout maken en plein public: dat is al helemaal not done - volgens velen dan toch. De makers van belspelletjes durven er wel eens tegen zondigen. Zo bleek toch een tijdje geleden - bij onze noorderburen. Maar gelukkig was de belbabe van dienst ook leerkracht. Een plichtsbewuste leerkracht dan nog, die snel redding wilde brengen. Maar helaas, dat had ze net niet mogen doen ... Bekijk snel haar reddingsoperatie!


Tevreden klanten

Schrijf.be? Dat is super service!
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
De deadline was heel nipt. Toch kregen we alle teksten op tijd.
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Gelukkig met deze contentpartner
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
Uitmuntende tekst in recordtempo
Ze trappen niet in de val om moeilijk jargon te gebruiken
Warme samenwerking tussen bofrost* en Schrijf.be
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Ze wisten meteen wat ik wilde
Menselijk, constructief en no-nonsense
De communicatie blééf gewoon lopen
Missie en visie? Roep er een buitenstaander bij
We garanderen ook kwaliteit voor onze Vlaamse teksten

Wat klanten zeggen

Ik was echt tevreden met uw hertaling. Het gaf ons een mooi opgebouwde tekst die we zeker voor onze consumers kunnen gebruiken. 

Anne-Françoise Meurant
Heel