Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Kies uw buren

Schrijf.be mag zijn buren kiezen. Dat beweert toch de briefkaart die vanmorgen in de bus zat. Een slimme marketingzet van het vastgoedkantoor om een loft te verkopen die vanaf de straat niet te zien is. Want u kreeg toch ook wel eens de vraag om te kijken of er bij u in de buurt geen woning vrij kwam?

De slagzin vooraan is dan ook oerdegelijk: “Kies uw buren”. Kort en krachtig - meer moet dat niet zijn. Hij dwingt je om de kaart om te draaien. Helaas is het daar uit met de tekstpret.

 

Uit met de pret

De headline op de achterkant stottert al wat: “Wie kent u die bij u in de buurt wil komen wonen?” Maar dan gaat het van kwaad naar erger: “Als extra service brengen wij u op de hoogte dat dit appartement/Loft bij ons in de verkoop is genomen. Wanneer één van uw vrienden, kennissen, of collega's geïnteresseerd is in uw woonomgeving, kunt u hen misschien wijzen op dit te koop staande appartement.” Enzovoort ...

Knoerten van zinnen, taalfouten (een van i.p.v. één van), onvoltooide deelwoorden (te koop staande), en stadhuistaal (uw woonomgeving = uw buurt).
Om van de 'call to action' nog te zwijgen: “... kunt u hen misschien wijzen”, ... alstublieft eventueel mogelijk. Doodzonde, want ontkrachters zijn dodelijk.

Oh, wat jeukt het om die versotekst snel te herschrijven!


Lees ook

Wat klanten zeggen

Ben zeer enthousiast (zoals altijd). Het case report is ge-wélllll-dig verwoord!

Michel Zellien