Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Ik vind je tekst niet goed

Belangrijker dan uw eigen mening of die van uw baas? Dat uw lezer uw tekst goed vindt. Want u schrijft tenslotte voor hem, toch?

Kies voor succes, niet voor uw gelijk

scheidsrechter"Ik vind je tekst niet goed." U maakte het vast al eens mee.  Uw baas gomt uren schrijfwerk uit met één zinnetje.

Waarom niet?

Uw eerste reactie? Waarschijnlijk: "Aaaargh!" Frustratie. Gevolgd door berusting, en peilen naar wat er dan niet snor zit. Uw argumenten? De stijl? De vorm? Om dan, met de antwoorden op zak, te sleutelen aan uw tekst. Tot uw baas hem wél goed vindt. Met vaak als resultaat dat uw tekst ... geen reactie meer losweekt bij uw lezer, uw klant.

Uw lezer is uw scheidsrechter

Ik heb goed nieuws voor u: het maakt niet uit wat uw baas van uw tekst vindt. En evenmin wat u er zelf van vindt. Of wij. De enige scheidsrechter met recht van spreken is uw lezer. En uw enige juiste reflex? Hém vragen wat hij van uw tekst vindt:

Snapt hij wat u schrijft?

Haalt hij uw kernboodschap eruit?

Overtuigen uw argumenten hem?

Ontkracht u zijn bezwaren?

Doet hij wat u van hem verwacht?

Het maakt niet uit wat uw baas van uw tekst vindt.

Test!

Stuit u dus nog eens op een Ik vind je tekst niet goed-reactie? Stel dan voor om uw lezer te laten beslissen. Maar wees er wel eerst zeker van dat de inhoud en de vorm van uw tekst oké zijn.

Daarom dit actieplan:

  1. Pas onze schrijftips toe.
  2. Test uw tekst bij een lezerspanel van uw doelgroep.
  3. Test uw tekst live – door bijvoorbeeld een testmailing naar honderd prospects te zenden: hoeveel reageren er?

Hebt u gelijk of succes?

Moraal van het verhaal? Het maakt niet uit of ú, uw collega of uw baas uw tekst goed vindt. Zolang uw lezer hem maar goed vindt. En dat ook toont: door te reageren zoals u verwacht. Tenzij u uw eigen gelijk belangrijker vindt dan succes?

Schrijf.be kruipt in de huid van uw klant. En schrijft daarom wat híj verwacht. Het resultaat? Succes! Vraag ons wat we voor u kunnen doen.

Reageer