Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Uw 404-pagina

Behandelt u uw 404-pagina als het zwarte schaap? Weet dan dat uw bezoeker meteen uw héle site links laat liggen. Ontdek hoe u dat vermijdt.

404-pagina

Waarom laat u klanten in de steek?

Maak uw foutpagina goed

Stel: u hebt al jaren een winkel op hetzelfde adres. En straks verhuist u. Wat doet u dan? Juist: u kleeft uw nieuwe adres op uw oude etalageraam. Zodat klanten u moeiteloos weten te vinden.

Doe dat óók online. Verhuist een webpagina? Begeleid uw lezers dan met een verhelderende 404. Niet met een gruwelijke 'page not found'.

Zeg sorry

Stuit een bezoeker op uw error page? Dan is dat vaak niet zijn schuld, maar de uwe. Bijvoorbeeld omdat u de pagina offline haalde. Verontschuldig u dus: 'sorry' volstaat.

Bedaar de gemoederen

Een 404-pagina schrikt uw klant af. Hij denkt dat uw hele website platligt. Maak duidelijk dat alleen die ene pagina dood of verhuisd is. Het liefst met een knipoog naar uw business.

Een slechte 404 doet uw klant wegklikken om nooit meer terug te keren. Dus já, het loont de moeite om te investeren in een goed exemplaar.

Gooi een reddingsboei

Goed, uw bezoeker valt onverwacht in het diepe. Aan u om hem te redden. Niet met een boek vol instructies. Plaats gewoon een zoekbalk en links naar relevante pagina's. En hou uw sitenavigatie altijd in beeld.

Laat uw lezer thuiskomen

Schreeuwt uw 404 'ALARM!'? Dan jaagt ze uw klant de stuipen op het lijf. En klikt hij weg, om nooit meer terug te keren.

Stel uw lezer op zijn gemak. En creëer een vertrouwde omgeving met:

  • uw huisstijl
  • uw logo en bedrijfsnaam
  • een passende video of afbeelding

Beter voorkomen dan genezen

Nóg gebruiksvriendelijker? Uw klant niet op een 404-pagina laten stranden. Door uitgebloeide webadressen automatisch door te schakelen naar nieuwe. Ontdek hoe u dat doet met .htaccess.

Reageer