Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

What's in a name?

Ach, wij copywriters ... wij zijn vreemde wezens. Het kleinste detail kan onze taalvoelsprieten prikkelen. Waardoor we vaker wél dan niet snuisteren in woordenboeken, speuren op taalwebsites, en discussiëren over interpretaties en betekenissen.

Jobgerelateerde spelletjes

Ook familienamen trekken onze aandacht. We willen niet zomaar de naam van iemand weten. Wij, copywriters, willen weten wat ie betekent. Of in ons jargon: we zoeken de etymologische betekenis. En dus passeerden onlangs alle namen en familienamen van de Schrijfbe'ren de revue: Van Rompuy betekent 'van het ruime pad', Marcel komt van de plaatsnaam 'dijk' en Hubens is dan weer een knuffelvorm van de Germaanse voornaam Hugberht.

Voorspellende familienaam

Ik zorgde uiteindelijk voor de opvallendste betekenis. Want mijn familienaam lijkt een voorbode van mijn levenswandel. Ik luister naar de naam Beerts - als ik zin heb, tenminste. Dat is een patroniem, afkomstig van Bert's zoon.

De betekenis van deze Germaanse voornaam? Glorieuze! Iets wat ik niet eens moest opzoeken. Mijn man herinnert me er graag aan. Zijn naam? Bert - nét als mijn verre voorvader. Alsof het in de sterren geschreven stond ...

Reageer

Tevreden partners

De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Authentiek voer voor moderne lezers
We garanderen ook kwaliteit voor onze Vlaamse teksten
Met de blik van een buitenstaander
Geen discountfirma - gelukkig maar
Wat er nog beter kon? Niets.
Tien voor thee én voor taal
De teksten zijn er boenk op
Zó anders dan wat je elders leest!
Hun mailing loste onze hoge verwachtingen in
Engels, met andere woorden
A well-built translation
Dit copywritingbureau pakt uit met mijn verhaal
Teksten van de bovenste plank
Contentcreatie van a tot z
Betrouwbaar, professioneel én creatief met taal
Mijn copywriter had meteen de Bonanza-vibe beet
Ze willen het beste voor je
Geen blindelingse eindredactie
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten

Wat klanten zeggen

De teksten waren super. Bedankt.

Jasmien D'hooge
BOSS Paints