fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

What's in a name?

Ach, wij copywriters ... wij zijn vreemde wezens. Het kleinste detail kan onze taalvoelsprieten prikkelen. Waardoor we vaker wél dan niet snuisteren in woordenboeken, speuren op taalwebsites, en discussiëren over interpretaties en betekenissen.

Jobgerelateerde spelletjes

Ook familienamen trekken onze aandacht. We willen niet zomaar de naam van iemand weten. Wij, copywriters, willen weten wat ie betekent. Of in ons jargon: we zoeken de etymologische betekenis. En dus passeerden onlangs alle namen en familienamen van de Schrijfbe'ren de revue: Van Rompuy betekent 'van het ruime pad', Marcel komt van de plaatsnaam 'dijk' en Hubens is dan weer een knuffelvorm van de Germaanse voornaam Hugberht.

Voorspellende familienaam

Ik zorgde uiteindelijk voor de opvallendste betekenis. Want mijn familienaam lijkt een voorbode van mijn levenswandel. Ik luister naar de naam Beerts - als ik zin heb, tenminste. Dat is een patroniem, afkomstig van Bert's zoon.

De betekenis van deze Germaanse voornaam? Glorieuze! Iets wat ik niet eens moest opzoeken. Mijn man herinnert me er graag aan. Zijn naam? Bert - nét als mijn verre voorvader. Alsof het in de sterren geschreven stond ...