Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Welk woord ziet ú het liefst verdwijnen?

Begint u ook te schuimbekken bij het woord 'kids'? Voelt u een rilling langs uw ruggengraat lopen bij de term 'confederalisme'? Of blijft u angstvallig binnen tot 'yolo' geen trendwoord meer is?

Gedrocht van het jaar

Goed nieuws. Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) houdt dit jaar een mooie anti-wedstrijd, onder de titel "Weg met dat woord!" Een knipoog naar de jaarlijkse verkiezing van het woord van het jaar. Enig verschil: hier geen ode aan de rijkheid van de Nederlandse taal, wel een gerichte vloek aan monsterwoorden die *ping* doen in uw hersenen. In november mocht u het instituut overstelpen met gruwelijke letterconstructies, nu maakt het INL de genomineerden bekend:

Weg met dat woord!

 

Stem mee!

Hét gedrocht der Nederlandse taal wordt op 13 december bekendgemaakt. Intussen mag u – zoals het een participatiesamenleving betaamt – absoluut meestemmen op uw favoriete kutwoord. Dat doet u via dit stemformulier. U leest er ook waarom de genomineerde woorden tot in de top tien raakten. Kort en krachtig, zoals: "Swag. Niemand weet wat het betekent."

Ziet u het graag allemaal een beetje positiever? Dan stemt u tot 16 december – via Van Dale – gewoon op uw lievelingswoord. Verrassend: 'selfie' is daar óók genomineerd. Voor- en tegenstanders: u vindt ze overal.

animal selfie 2 animal selfie 1

Selfies: intussen overgewaaid naar onze vierpotige vrienden (©picturespears)

En ú?

Schrijf.be heeft alvast een broertje dood aan ontkrachters en twijfelwoorden zoals 'kunnen'. En u? Welk woord geeft u het liefst een ticketje richting Azkaban?


Lees ook

Wat klanten zeggen

Hartelijk dank voor het redigeren van de inleiding!
Wij vonden het erg aangenaam om met jullie samen te werken!

Kristien Verbraeken
Vlaamse Overheid