fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Welk woord ziet ú het liefst verdwijnen?

Begint u ook te schuimbekken bij het woord 'kids'? Voelt u een rilling langs uw ruggengraat lopen bij de term 'confederalisme'? Of blijft u angstvallig binnen tot 'yolo' geen trendwoord meer is?

Gedrocht van het jaar

Goed nieuws. Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) houdt dit jaar een mooie anti-wedstrijd, onder de titel "Weg met dat woord!" Een knipoog naar de jaarlijkse verkiezing van het woord van het jaar. Enig verschil: hier geen ode aan de rijkheid van de Nederlandse taal, wel een gerichte vloek aan monsterwoorden die *ping* doen in uw hersenen. In november mocht u het instituut overstelpen met gruwelijke letterconstructies, nu maakt het INL de genomineerden bekend:

Weg met dat woord!

 

Stem mee!

Hét gedrocht der Nederlandse taal wordt op 13 december bekendgemaakt. Intussen mag u – zoals het een participatiesamenleving betaamt – absoluut meestemmen op uw favoriete kutwoord. Dat doet u via dit stemformulier. U leest er ook waarom de genomineerde woorden tot in de top tien raakten. Kort en krachtig, zoals: "Swag. Niemand weet wat het betekent."

Ziet u het graag allemaal een beetje positiever? Dan stemt u tot 16 december – via Van Dale – gewoon op uw lievelingswoord. Verrassend: 'selfie' is daar óók genomineerd. Voor- en tegenstanders: u vindt ze overal.

animal selfie 2animal selfie 1

Selfies: intussen overgewaaid naar onze vierpotige vrienden (©picturespears)

En ú?

Schrijf.be heeft alvast een broertje dood aan ontkrachters en twijfelwoorden zoals 'kunnen'. En u? Welk woord geeft u het liefst een ticketje richting Azkaban?