Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Voor de friem

Met Valentijn in het vooruitzicht post ik een liefdesverklaring op deze blog. Eén aan alle zegswijzen. Want ik ben er stapelzot op. Nóg zotter ben ik natuurlijk van mijn man. En wat blijkt? In de aanloop naar deze amoureuze feestdag kan ik beide oogappels verenigen in één blog. Want onlangs bracht ik mijn echtgenoot helemaal van slag door de zegswijze 'voor de friem' op hem af te vuren.

Latijns-Frans-Antwerps gezegde

Voor de friem? Mijn anders zo begripvolle echtgenoot keek me onbegrijpend aan. Daarvan had hij nog nooit gehoord. Nóg erger werd het, toen ik het een rasechte Antwerpse uitspraak noemde. Zijn sinjorenhart brak - en dat een week voor Valentijn.

Dat vroeg dus om een snelle verklaring: voor de friem betekent voor de schijn. Het is een vervorming van het Franse 'pour la frime' en vindt zijn oorsprong in het Latijnse 'frumen', wat - vreemd genoeg - keel of bek betekent. Ook zonder friem bestaat. Dat laat zich dan weer omschrijven als zonder omhaal.

Voor ... echt

Intussen is mijn man helemaal mee. En gebruikt hij 'veu de friem' te pas, maar ook  te onpas. Zo goed als alles doet hij tegenwoordig voor de friem ... behalve mij graag zien - en dat is in het teken van Valentijn toch een hele opluchting.


Tevreden klanten

We klimmen een onlinetrap hoger
Wat als uw freelance-copywriter ermee kapt?
Allroundtekstatleten
De Schrijfdokter blies me van mijn sokken
Heel herkenbaar voor onze klanten
De tekst spreekt verschillende doelgroepen aan
Technische inhoud helder verwoord
Onze baseline ligt lekker
Spot on!
Trainees verguld met de hands-on workshop
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Schrijf.be bulkt van het schrijftalent
De teksten zijn er boenk op
Efficiënt, makkelijk én snel
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
De journalisten happen toe!
Teksten met een twist
Doet wat het belooft - en vaak meer en sneller
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd

Wat klanten zeggen

Proficiat! Ik ben onder de indruk hoe je zoveel informatie gevat, duidelijk en aantrekkelijk samenvat. Ieder zijn job ... Ik heb er niets aan toe te voegen.

Ann Bogaert