Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(62) "https://schrijf.be/nl/blog/verkeersinformatie-stand-up-commedy"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(62) "https://schrijf.be/nl/blog/verkeersinformatie-stand-up-commedy"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Stand-up verkeersinformatie

Vorige vrijdag reed ik - rond vier uur in de namiddag - richting Kortrijk. Vanuit hartje Brussel. En dan weet u het wel: file. Zo ver het oog kon reiken, stonden blinkende auto's met al hun paardenkrachten te grazen op het asfalt

Hulp van boven

Tja, wat doe je dan in die auto? Radiootje luisteren! Raam naar beneden, elleboog op de deurstijl, genieten van de waterzon. Ozark Henry zong over zijn Indian Summer. Je sloot er je ogen bij en droomde weg ... alsof je niet op een van de drukste Belgische verkeersassen op 'vooruitgang' stond te wachten.

En toen ... wilde de patroonheilige van de Vlaamse humoristen ook een duit in het zakje doen. Hij stelde zich spontaan kandidaat om het over een andere boeg te gooien. In de plaats van die Henry-tonen mikte hij op de lach. Dus werd de radiouitzending onderbroken voor een dringend verkeersbericht: "Verkeersinformatie. Er is een spookrijkder gesignaleerd. Rijdt u op de R8  - de ring rond Kortrijk - in de richting van Kortrijk, ter hoogte van Kortrijk? Houd dan uiterst rechts en haal niet in."

Logica voor beginners

In een reflex gaf ik de volumeknop een serieuze draai naar rechts: dit moest ik opnieuw horen. De presentator herhaalde: "Er is een spookrijkder gesignaleerd. Rijdt u op de R8  - de ring rond Kortrijk - in de richting van Kortrijk, ter hoogte van Kortrijk? Houd dan uiterst rechts en haal niet in." Goed gehoord dus, en na die herhaling kon ik de humor van dit bericht nog meer smaken.

Toeval wil dat ik vanuit Brussel op weg was naar ... Kortrijk. Mijn echtgenote is van Heule, deelgemeente van Kortrijk. Dus rijden we geregeld over die R8. Uit ondervinding weet ik dus dat die ringweg zo goed als hememaal rond Kortrijk loopt. Moet je mij toch eens vertellen hoe je op een ringweg 'richting Kortrijk' kunt rijden.

Deed me meteen denken aan het grapje van mijn Kortrijkzaanse schoonvader dat elke kerstavond - obligatoir en minstens drie keer - moet passeren: "In Limburg hebben ze een nieuw verkeersbord: einde rond punt. Anders blijven ze daar rondjes draaien.

De scheve rechte

Toen we In de nabijheid van Kortrijk kwamen, was de spookrijder opnieuw bij zijn zinnen gekomen: zonder brokken was hij op de juiste rijstrook geraakt. Op de R8 nam ik de uitrit richting Heule, de bekendste deelgemeente van Kortrijk. Daar waren de Tinekesfeesten aan de gang: hét dorpsfeest van het jaar.

Na een paar pintjes was de toon gezet: iedereen borduurde verder op het logica voor beginners-thema. Mijn schoonvader op kop:

"Op de hoek van een ronde tafel
zat een pasgeboren grijsaard
te lezen in een boek zonder bladen
met een bril zonder glazen.

Opeens hoorde hij een onhoorbaar geluid.
Hij rende de trap op naar beneden,
sprong op zijn uurwerk en
keek op zijn fiets hoe laat het was."

Het werd een fan-tas-tische avond: surrealisme ten top. Magritte zou zich geamuseerd hebben!