Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Tja, die 'tje'

Af en toe lijkt het wel of het Nederlands een Benjamin Button doet: het verjongt en verjongt, tot het op een bepaald moment op kleuterniveau is gekomen. De volgende stap? Wellicht een aai over de bol. Ik verklaar me nader. Het valt me op dat meer en meer handelaars in mijn thuisbasis hun woorden graag verkleinen. Tot mijn grote irritatie, die ik helaas te weinig laat blijken. Een greep uit mijn recentste winkelavonturen:

-       “Dat is dan elf eurootjes.”

-       “En het rekeningske voor meneer.”

-       “Dus ik heb: een kleintje met ketchup, een brochetje, een frikandelleke, en een bouletje.”

Gek word ik ervan. Maar kwaad kan ik niet zijn. Ten eerste omdat horeca-uitbaters hun vriendelijkheid willen bewijzen. En ten tweede omdat ze volgens mij niet beter weten. Ze begrijpen hun klanten niet, en hertalen wat ze horen. Letterlijk. Als bewijs deze ‘dialoog’ die ik onlangs voerde:

-       “Een koffie alstublieft.”

-       “Een koffietje?”

Zie je? Het zit tussen hun oren. Maar het moet ophouden. Want het is een beetje te veel aan het worden.


Tevreden klanten

Het resultaat overtrof mijn verwachtingen
In één rechte pennentrek naar de finish
Ik de cijfers, zij de letters
Betrouwbaar, professioneel én creatief met taal
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Jullie advies kwam heel goed van pas!
Doet wat het belooft - en vaak meer en sneller
Copywriter met oog voor onze eigenheid
De communicatie blééf gewoon lopen
Meer dan schrijven
Verkoopbrief was schot in de roos
Missie en visie? Roep er een buitenstaander bij
Taalvirtuoos komt aan zijn trekken
Tekst even belangrijk als vorm
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Mijn technische wereld helder uitgelegd
Schrijf.be verzekert me van sterke teksten
Kruidige webteksten doen watertanden
De perfecte omschrijving

Wat klanten zeggen

Ik vind jullie Nederlandse hertaling beter dan het Franse origineel ... als dat geen compliment is.

Sofie Andries
Tele2