Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Terug naar school

De schrijfberen beten blijkbaar stevig in het stof deze week. Ook ik bond vorig weekend - aan de vooravond van het nieuwe schooljaar - de strijd aan met het spinrag. En ruimde een kruipzolder op waar het stof een kwarteeuw vrij spel had gekregen. Mét plezier, want onder een fikse laag stof stuitte ik op enkele mooie vondsten.

Nostalgietrip

De plaats van mijn nostalgietrip? Het huisje waarin mijn grootouders meer dan zestig jaar liefde en leed deelden. In het collectieve dorpsgeheugen leeft grootvader nog voort als de strenge schoolmeester. Geen beter woord dan 'parmant' om meter te omschrijven: een fiere en tegelijk stevig uit de kluiten gewassen huisvrouw. Die me in mijn herinneringen steevast toewuift vanuit haar moestuintje - met rubberlaarzen tot net boven de knie.

Op schattenjacht

De buit van een dagje stof ruimen? Een prachtige Mistetler-bolhoed, uit de tijd dat Leuvense hoedenmakers nog niet in de Tiensestraat, maar in de rue de Tirlemont huisden. Een prachtig roze korset. Ik kon het niet nalaten dit even aan te rijgen. Voor De Lol: u hoeft er heus niets meer achter te zoeken! Een oude stofzuiger ook. Zo'n exemplaar met stofzak dat ik me alleen in de handen van tante Sidonia kan inbeelden.

Schone schriftjes

Maar de mooiste ontdekking was een groot pak. In vergeeld krantenpapier gewikkeld en stevig dichtgeknoopt. De inhoud? Een stapel schriftjes waarin de leerlingen van mijn opa zaliger hun eerste woordjes schoonschreven. Ik las hun ietwat beverig neergepende namen op de kaften. En stuitte op enkele oude bekenden. Die ik vast blij kan maken met hun eerste schrijfsels.

Reageer

Tevreden partners

Met de blik van een buitenstaander
Best confronterend, maar ook léuk
De communicatie blééf gewoon lopen
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Mijn copywriter had meteen de Bonanza-vibe beet
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
Weinig geblaat en veel wol
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Vlotte maar doordachte werkwijze
De 'vloek der kennis' omzeild
Opvangnet geeft gemoedsrust
Echt anders dan wij altijd deden
Het resultaat overtrof mijn verwachtingen
Goed meegedacht, goed neergeschreven
Elke tekst is een schot in de roos
Teksten onder stroom
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Afspraken en timing altijd gerespecteerd

Wat klanten zeggen

Dit is top. (duimpje)

Lieven De Clercq
Le Miracle bvba