Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Terug naar school

De schrijfberen beten blijkbaar stevig in het stof deze week. Ook ik bond vorig weekend - aan de vooravond van het nieuwe schooljaar - de strijd aan met het spinrag. En ruimde een kruipzolder op waar het stof een kwarteeuw vrij spel had gekregen. Mét plezier, want onder een fikse laag stof stuitte ik op enkele mooie vondsten.

Nostalgietrip

De plaats van mijn nostalgietrip? Het huisje waarin mijn grootouders meer dan zestig jaar liefde en leed deelden. In het collectieve dorpsgeheugen leeft grootvader nog voort als de strenge schoolmeester. Geen beter woord dan 'parmant' om meter te omschrijven: een fiere en tegelijk stevig uit de kluiten gewassen huisvrouw. Die me in mijn herinneringen steevast toewuift vanuit haar moestuintje - met rubberlaarzen tot net boven de knie.

Op schattenjacht

De buit van een dagje stof ruimen? Een prachtige Mistetler-bolhoed, uit de tijd dat Leuvense hoedenmakers nog niet in de Tiensestraat, maar in de rue de Tirlemont huisden. Een prachtig roze korset. Ik kon het niet nalaten dit even aan te rijgen. Voor De Lol: u hoeft er heus niets meer achter te zoeken! Een oude stofzuiger ook. Zo'n exemplaar met stofzak dat ik me alleen in de handen van tante Sidonia kan inbeelden.

Schone schriftjes

Maar de mooiste ontdekking was een groot pak. In vergeeld krantenpapier gewikkeld en stevig dichtgeknoopt. De inhoud? Een stapel schriftjes waarin de leerlingen van mijn opa zaliger hun eerste woordjes schoonschreven. Ik las hun ietwat beverig neergepende namen op de kaften. En stuitte op enkele oude bekenden. Die ik vast blij kan maken met hun eerste schrijfsels.


Tevreden klanten

Pietje-precies heeft een nieuwe naam!
Snelheid én kwaliteit als troeven
Echte woordkunstenaars
Onze 'over ons' gaat niét over ons!
Onvoorstelbaar knap werk
Deze mensen weten waarmee ze bezig zijn
Doen lezen in een wereld die snel schakelt
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Trainees verguld met de hands-on workshop
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen
Technische inhoud helder verwoord
Warme samenwerking tussen bofrost* en Schrijf.be
Engels, met andere woorden
Schrijf.be is een meedenker
Smaakt naar meer – veel meer
SEO-experts en taaladepten in één
Exact wat ik zocht
Teksten met aroma!
Er kon niets beter aan de samenwerking
Klassieke bank gaat voor sprankelende aanpak

Wat klanten zeggen

Jullie zijn héél goed bereikbaar, werken snel en secuur, en checken altijd of alles is toegekomen en afgesloten is. Aangenaam om mee te werken!

Carolijn Leujes
Pharos Reizen