Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Taalplezier met boodschappenlijst

Het staat te pronken op mijn boodschappenlijstje: pampers (binnenkort in overvloed nodig, dus nú al een 'to buy'), en daaronder chocomel en senseo. Vreemd, want ik drink eigenlijk Nesquick en koop koffiepads van Douwe Egberts.

Merk-shoppen

Ach, we maken ons er allemaal wel eens schuldig aan. We nemen een 'bic', wanneer we eigenlijk een 'balpen' vastpakken. En bestellen een 'spa', wanneer we eender welk 'water' goed vinden. Kortom, we gebruiken de merknaam als productnaam.

Geen merken, maar woorden

Maar hoewel ik 'pen' en 'plat water' wél als alternatief gebruik, zou ik nooit 'wegwerpluiers' op mijn boodschappenbriefje schrijven. Net zoals ik nooit speelde met een 'plastic speelgoedschijf', en nog nooit mijn 'vacuüm bewaarfles' vol koffie goot. U zegt toch ook 'frisbee' en 'thermos'?

Groen van jaloersheid naar de winkel

Zulke zaken doen een copywriter dus mijmeren boven haar boodschappenlijstje. En maken haar plots stikjaloers op de bedenker van het woord 'pamper', dat 'luier' de wereld uitkegelde.


Lees ook

Wat klanten zeggen

Ik wil je nog even expliciet bedanken voor al het geleverde werk. Vijftig tips en vijf white papers, allemaal perfect binnen de timing en kwalitatief dik oké!

Rob Reculé