fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Slimmer dan de zanger

Ik heb een nieuwe obsessie: de cd 'Slimmer dan de zanger' van Bart Peeters. Al wekenlang hoort mijn onfortuinlijke medemens mij meezingen, -neuriën, -brullen, ... Omdat de muziek goed is, natuurlijk. Maar ook omdat de teksten ronduit heerlijk zijn.

Met natte lippen op de loer

Wat dacht u bijvoorbeeld van deze:

"Ik ben op zoek naar een verlosser. Zo eentje die er zin in heeft.
Hij hoeft niet voor mij te sterven, als hij mijn zonden maar vergeeft."

Of wat hij zou doen, mocht zijn vrouw ervandoor gaan:

"Dan krijgen de kippen geen eten en de katten geen voer.
Dan ligt de decadentie met natte lippen op de loer.
Leef ik op koeken en whisky, op jenever en bier.
Ik trap het af, ik trap het af, ik ga voor eeuwig op zwier."

En deze hele mooie:

"Iemand door en door compleet verstaan,
dat lukt niet, maar daar wen je aan,
en voor je't weet word je samen oud."

Dommer dan de zanger

Die stukjes tekst typte ik netjes over uit het boekje dat bij de cd zat. Want moet u op mijn oren vertrouwen? Dan krijgt u vreemde dingen te lezen. Zo zing ik al weken vrolijk "een eigen soort van grijs", terwijl Bart Peeters "een eigen soort van grijns" zingt. Wat logisch is, aangezien het komt na 'kleins', en dan wél mooi rijmt. Maar zo ver was ik nog niet.

Of het stukje:

"Ik heb de leegte van een emmer, jij hebt de drijfkracht van een zee.
Dus als ze ons iets willen flikken, brengen ze best versterking mee."

Klinkt logisch. Maar ik vroeg me elke keer weer af waarom hij de drijfkracht van een zeef had, en hoe zo'n zeef dan in godsnaam blijft drijven. Want ik had de tekst weer - in mijn eeuwige verstrooidheid - verkeerd geïnterpreteerd. De titel van de cd slaat alvast niet op mij ...


Tevreden klanten aan het woord

Veel standbezoekers door uitnodigende tekst
Tien voor thee én voor taal
Weinig geblaat en veel wol
Hun reputatie snelt hen vooruit
Net wat een start-up nodig heeft
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
Ik lig nergens meer wakker van
Onvoorstelbaar knap werk
Schrijf.be denkt met u mee
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Snel, deskundig en accuraat
Mijn technische tekst slaat spijkers met koppen
Efficiënt, makkelijk én snel
Uitmuntende tekst in recordtempo
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
Door dat Vlaamse tintje zijn we geloofwaardiger
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
Mijn geheime wapen om te scoren in Google

Wat klanten zeggen

Ik vind (en samen met mij het commerciële team) de Nederlandse tekst veel beter dan de Franse originele.

Freddy Lecock