fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.be 073

 1. Dat bestaat uit verschillende componenten: een intelligent aanraakscherm, een gebruiksvriendelijke kassalade en een snelle labelprinter.
  kassa-lade
  Zo zie je maar. Hier moet geen koppelteken staan, zeker niet als je houdt van slaatjes die van ... kas zijn gemaakt. Maar voor de leesbaarheid zet ik er toch maar een koppelteken.
              
 2. Tenslotte opwaarderen we de pleinen van de gemeente.
  Ten slotte waarderen we de pleinen van de gemeente op.
  Tenslotte vervangt het verouderde althans. Ten slotte betekent uiteindelijk. En opwaarderen is een scheidbaar werkwoord, dus moet je het in deze zin splitsen.
               
 3. A la carte dienstverlening: u bepaalt het tempo.
  A-la-cartedienstverlening of Dienstverlening à la carte
  Eens iets anders dan het lamentabele cliché dat op maat ondertussen is geworden. Ik cursiveer A-la-carte voor de leesbaarheid.
               
 4. De werkplaats heeft 25 toegangspoorten en omvat ondermeer technische controle, testbanken, een brug voor diagnoses, enz.
  √ ... onder meer ... diagnoses.
  Een slimmerik is ooit begonnen met onder meer aan elkaar te schrijven, waarom weet hij zelf nog altijd niet. Ondertussen doen heel wat andere slimmeriken dat na. Maar doe het niet: onder meer schrijf je gewoon in twee woorden.
  En als je een opsomming begint met onder meer, dan hoef je op het einde niet meer enz. te schrijven. Want dat is dan dubbelop!
                  
 5. De partner waarvan je op voorhand weet dat het zeker goed komt.
  De partner van wie je zeker weet dat hij garant staat voor succes.
  Eerst heb je dat voornaamwoordelijk bijwoord waarvan dat naar zaken verwijst en NIET naar mensen. Maar ook het tweede deel van de zin loopt mank. Een partner die (of dat) goed komt: brrr, dat doet pijn! Dus helemaal omgooien die handel!
                           


Lees ook