fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Saunastandjes

Een klant vraagt me om zijn nieuwe Grobbendonkse wellnesscomplex in een wervende tekst te gieten. Daar moet ik geen seconde over nadenken, want ik ga graag naar de sauna. Al tijdens de briefing besluit ik om - na de opening deze winter - een regelmatige gast te worden. Ik schrijf de brochure dan ook met veel voorpret.

Taaldompelen

Nu vragen we onze klanten altijd wie van hun concullega's volgens hen goed bezig is. Zo voelen we aan welke stijl en toon ze voor ogen hebben, en wat ze vooral niet willen. Dus neus ik eens rond op een andere saunasite, waar ik dit pareltje vind (let ook op de je-uw-men-mengvormen in deze vier korte regels tekst):

Na het douchen kan je voor de afkoeling gebruik maken van het koud dompelbad. Probeer uw hart niet te veel te belasten door in een keer een plons te maken. Best eerst met de teen, waarna de andere voet volgt. Beide armen worden natgemaakt en nu is heel voorzichtig de borst aan de beurt. Pas dan laat men zich geheel in het water zakken.
Wij zijn een verplicht naaktsauna. Onze klanten dragen een badjas en slippers.

Volg de instructies

We proberen het hier: eerst op één linkerteen staan en dan de rechtervoet laten volgen. Het lukt niet. Maar levert wel een hilarische lunchpauze op. En 's avonds, in mijn huiselijke beslotenheid, experimenteer ik met verplicht naakt-zijn in een badjas én slippers. Mijn vriend vindt het maar niets. Ik ook niet.


Lees ook