fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Platgetreden paden

Lunchpauze. Wim bladert verstrooid door een Dell-folder. Mijn oog valt op de titel die de laptops moet aanprijzen: 'werk altijd en overal'. En meteen krijg ik een flashback: het is weer tien jaar geleden en ik schrijf mijn eerste teksten voor de Series 5, de gloednieuwe pda uit de populaire Psion-stal. Met work always and everywhere vond Psion hét ultieme concept om hun zakcomputer te promoten.

Altijd en overal aan de slag

Nu hebben we het wel over 1998 ...  in die dagen spraken de dieren en wist haast niemand waarvoor de letters gsm, sms  en wap stonden. Vandaag heeft elke rechtgeaarde twaalfjarige zijn eigen Blackberry. Toen was de zakenman die mobiel belde en digitaal agendeerde, zijn tijd ver vooruit.  Zo iemand bekeken we met ontzag. En met een tikje jaloersheid.

Overdosis mobiliteit

Onderweg je dossiers opvolgen, was een échte en revolutionaire USP.  Dus gebruikte ik het: nog en nog en nog ...  Ik overdoseerde. Nu kan ik nergens 'altijd en overal' lezen zonder lichtjes onpasselijk te worden. En me erover te verbazen dat het  argument überhaupt nog geldt. Want met je gegevens mobiel aan de slag kunnen, is al lang geen uniek kenmerk meer. Het is even standaard als de aan- en uitknop van je ict-product. Dankzij de web 2.0-technologie gaat dit nu zelfs voor desktops op.

Meesterlijk en magisch

Alles komt terug, zeggen ze: motownmelodietjes bijvoorbeeld maken weer furore. Dus misschien is Dell ook aan een revival toe. Of misschien stamt hun copywriter uit die magische jaren - toen we ons nog erover verwonderden dat je volledige ict-infrastructuur je overal gedwee volgde. Een knip en je toverde gegevens of stemmen uit je superkleine, hoogtechnologische hoed. Uit het niets en volledig draadloos. Master in command! Ruler of the Universe.

Woorden heruitvinden

Soms heb ik heimwee naar die dagen van verbazing. Ook omdat kreten als altijd en overal werken en op maat van uw behoefte nog betekenis hadden.  Nu lees je er gewoon overheen. En elke dag dooft er wel een andere uit. Jammer, toch. Hoewel: het houdt het leven wel spannend. Want dan mag ik weer op pad om alternatieven te zoeken. Stappen door de brandnetels, het sprokkelhout en de wildgroei - met een ongebreidelde fantasie en een geslepen pen de onbetreden paden op.  Heerlijk toch, het leven van een copywriter: elke dag avontuur.


Tevreden klanten aan het woord

Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
De tekst past bij mij
Gelukkig met deze contentpartner
Meer dan schrijven
De journalisten happen toe!
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Tekst even belangrijk als vorm
Snel en efficiënt. Ook voor starters!
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Schrijf.be is een meedenker
Snelheid, vriendelijkheid en opvolging
¡Fantástico!
Sterke content, stipt op tijd geleverd
Om van te smullen
De communicatie blééf gewoon lopen
Verkoopbrief was schot in de roos
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Engels, met andere woorden
Ik de cijfers, zij de letters
Nooit een letterlijke vertaling!

Wat klanten zeggen

Jullie website met copywritingtips is boeiend!

Katrien Soete
Proximus