Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Op alle wegen kom je woorden tegen

Bijleren is altijd leuk. Wat prijs ik mezelf dus gelukkig, dat ik als copywriter over duizend-en-een dingen mag schrijven. En zo al een pak nieuwe woorden ontdekte. Maar kijk, Metro denkt ook aan de niet-copywriters. En trakteerde al zijn lezers onlangs op wat spoorwegjargon.

Krokodillen en margrieten op het spoor

Een margriet is blijkbaar niet alleen een bloem. Maar ook het vertreksein op het perron. En een krokodil? Ja, dat is nog altijd een beest dat ik liever niet tegenkom.
Al doet het mij, als baken van de seininrichting, wellicht weinig kwaad.

foto

Zoals bijna niemand weet

Tof, zo'n rubriekje met spoortermen. Al ben ik minder enthousiast over de allereerste zin. En onze Schrijfdokter evenmin, vermoed ik.

"Iedereen weet wat een loc of biels is." Euh, neen, zo leert een kleine rondvraag bij de collega's. Een geruststelling. Want eerlijk? Tijdens dat eenzame moment op de trein voelde ik me wel even dom. Onterecht, zo blijkt.


Lees ook

Wat klanten zeggen

Onze Franstalige collega was heel tevreden! Als we nog zulke opdrachten hebben, zullen we zeker aan jullie denken.

Sofie Callewaert
Sunweb