fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Need for speed?

"Need for speed?" Een dagelijkse vraag van Wim, die tegenover me zit. Als ik weer eens als een vliegende gek
mijn toetsenbord zo hard aanval, dat zelfs de plastic toetsjes zachtjes kreunen.

Snel, sneller, snelst

Als veertienjarige leerde ik blind typen, op een loodzware Olympia. Hij teisterde mijn vingers en nagels, maar mijn pinkjes nog het meest. Vooral een volledig lesuur 'aqa', 'pmp', 'wqa' en 'ùmp' ... Vingerbrekende combinaties, waarbij ik al eens een slippertje maakte. En gekneld kwam te zitten onder de toetsen, in de duistere mechanische onderwereld. Gillen! En vriendinnen die een reddingsactie op het getouw zetten om de gekneusde vinger te bevrijden uit het metalen monster.

Texter

Lang leve het computerklavier, dus! Dat ruilt overbelaste pinkspiertjes en pijnlijke wurggrepen in voor onversneden snelheid. Vandaag geholpen door Wim die de snelheid nóg verder opdrijft. Want hij stuurde me net deze link door: https://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=24803. Daar vind je een recensie van 'Texter'.

Deze Zoef de Haas is dolgelukkig. Want Texter is gratis software die bliksemsnel zelf gekozen afkortingen vervangt door woorden, zinnen, ja, zelfs hele alinea's! En dat in om het even welk programma. Zonder onnodige toeters of bellen. Een absolute aanrader!

I feel the need. The need for speed.