Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(53) "https://schrijf.be/nl/blog/namen-noemen-eenvoud-siert"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(53) "https://schrijf.be/nl/blog/namen-noemen-eenvoud-siert"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Eenvoud siert

Eenvoud siert. Mijn oma wist dat al. En zij had helemaal geen kaas gegeten van marketing of communicatie. Toch is dit de essentie van ons prachtige beroep: het eenvoudig houden. Dat bedacht ik vanmorgen op weg naar het werk - terwijl ik mijn hersenen pijnigde over mijn opdracht: het bedenken van een nieuwe naam voor een HR-bedrijf.

Waarom ik niet?

En laat ik nou meteen daarna de perfecte illustratie van die eenvoud voorbijrijden. Op de Battelsesteenweg in Mechelen is namelijk Dienstenthuis gevestigd. Ik zie de naam van het bedrijf en ... ben stikjaloers. 

De perfecte naam

Want een naam die zo mooi de lading dekt, zo helder zegt wat het bedrijf doet en waar het voor staat, een naam die bovendien zoveel warmte en positiviteit uitstraalt ... je moet er maar opkomen. Supercreatieve-bedenksels-met-dubbele-bodem halen het nooit tegen dit soort parels.

Perfecte baseline

Dienstenthuis dus. Mooi in zijn prachtige eenvoud. En om mijn professionele nijd helemaal overuren te laten kloppen, bedachten ze er een even prachtige baseline bij: thuishulp en strijkservice met dienstencheques. Zucht! Read it and weep.

Liever schrijven

Ik buig nederig het hoofd. Tot ik bedenk dat ik mag werken voor een bedrijf met een even briljante naam: Schrijf.be. Gelukkig maar. Want liever dan te poetsen, schrijf ik toch teksten die doen doen.