Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Minder is meer

Elke keer weer staan mijn vriend en ik te gniffelen in de lift van het appartementencomplex waarin we ons stekje hebben. Onze ‘reis’ kan niet lang genoeg duren. Helaas moeten we altijd maar één hoog (of één laag). Daarom zetten we de lift soms gewoon ‘vast’ om even te genieten.

Genieten van? Twee A4’tjes ‘huisstijl-aanbevelingen’ van onze syndicus. In heerlijk archaïsche bewoordingen. Ze klinken in je oren als het vooroorlogse ‘gesproken dagblad’. Ik trakteer u op een zin: ‘Uw omwonende buren in het gebouw zullen U dankbaar zijn om de aandacht welke U besteedt aan de beperkingen van geluidsoverlast naar hen toe.’ Waarom niet gewoon: ‘Houd het rustig voor uw buren’?

Knipoog

Naar aanleiding van zijn bloemrijke brief zou ik onze syndicus een cadeautje willen geven. Met een vriendelijke knipoog. Maar zou hij die wel juist begrijpen? En zou hij mijn cadeautje wel appreciëren? Voor wie houdt van woorden is het alvast een pareltje. Vooral voor wie houdt van zoeken naar de juiste woorden. Woorden die ál de andere woorden overbodig maken. Bent ú zo iemand? Dan stel ik het cadeautje graag aan u voor: het is een prentenboek. Voor kinderen? Ja, maar evengoed voor volwassenen, want het is werkelijk prachtig geïllustreerd en de tekst ontroert je.

Woordfabriek

In 'Het land van de grote woordfabriek' spreken de mensen bijna niet. Je moet er woorden kopen en ze heel voorzichtig inslikken om ze te kunnen uitspreken. Sommige woorden zijn haast onbetaalbaar. Mensen zonder centen zoeken soms in vuilnisbakken naar weggegooide woorden. En in de lente zijn er wel woordkoopjes, maar wat moet je met dwaze woorden als ‘dromedariszadel’ of ‘appelsapmakerij’? Op sommige dagen dwarrelen er zomaar woorden door de lucht. Kinderen vangen ze in hun vlindernet. Zoals de kleine Florian, die op zoek is naar woorden vol liefde voor Siebelle. Florians concurrent heeft schatrijke ouders en kan Siebelle overspoelen met woorden. Maar wie wint haar hart, denkt u? Moraal van het verhaal: minder is altijd meer, als je maar zorgvuldig je woorden kiest. Dat is ook onze Schrijf.be-leuze!

In 'Het land van de grote woordfabriek' kost het voorlezen van de ‘huisstijl-brief’ wellicht een fortuin. Mijn vingers jeuken om hem te herschrijven. Mag ik, mijnheer de syndicus? Mag ik er een brief-je van maken? Eentje van pakweg … enkele eurootjes, maar dat nóg meer doet doen?


Tevreden klanten

Tone of voice zit onmiddellijk goed
Volbloed taalkunstenaars
Jullie advies kwam heel goed van pas!
Hun werkwijze is absoluut top
Winning team
Snel, deskundig en accuraat
Onze 'over ons' gaat niét over ons!
Met de blik van een buitenstaander
Schrijf.be? De professionele pen die ik zocht.
Nooit een letterlijke vertaling!
Uitstekend! En die score geef ik zelden
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Ik ga met een gerust hart slapen
Snel én goed
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
¡Fantástico!
Ik wist meteen: dít is het!
Ze wisten meteen wat ik wilde
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Sprookjesachtige samenwerking

Wat klanten zeggen

Bedankt voor het snel en goed aanpakken van onze vraag. Ik stuur de mailing integraal door naar onze klant. Alvast bedankt voor de goede zorgen.

Giovanni Desmit
November communicatiebureau