Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Love me tender

Meestal zijn onze klanten Nederlandstalig. Maar soms moeten we ons al stotterend door telefoongesprekken en français worstelen. Of herlezen we drie keer onze Engelse mail voor we hem met cold feet versturen. Vaak weten we eigenlijk wel hoe het moet, maar is het een kwestie van er weer 'een beetje in te komen'. En soms leren we écht nieuwe dingen.

Tedere offerte

Zo moest ik onlangs in het Engels schrijven dat ik een offerte zou maken voor een klant. Ik was al eens het woord quote in die betekenis tegengekomen. Maar het bleef me doen denken aan een citaat. Dus keek ik op Bable Fish voor een alternatief. Het resultaat? Tender. Huh? Juist ja. Verder opzoekwerk leerde me dat dit woord inderdaad zowel 'teder, zacht, mals' als 'offerte' betekent. Leuk, hoe een heel zakelijk woord plots véél warmer klinkt ...


Tevreden klanten

Geen discountfirma − gelukkig maar
Interalu smart ceilings
Betrouwbare leverancier om te koesteren
Doet wat het belooft - en vaak meer en sneller
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed
Je krijgt altijd sterke teksten
Echte woordkunstenaars
Pietje-precies heeft een nieuwe naam!
In één woord? Kwaliteit!
Heel herkenbaar voor onze klanten
Nooit een letterlijke vertaling!
Tone of voice ons op het lijf geschreven
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
Ik wist meteen: dít is het!
Verkoopbrief was schot in de roos
De perfecte omschrijving
Met de blik van een buitenstaander
A message that hits home
Hun mailing loste onze hoge verwachtingen in
Smaakt naar meer – veel meer

Wat klanten zeggen

Wat zal ik zeggen: super – fantastisch – geweldig knap – helemaal te gek? Superlatieven schieten te kort.

Pieter Frijters