Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Lost in translation 4

Nog een nieuwe in het rijtje 'Chinese taalfratsen'. Of tenminste, dat dacht ik toch toen ik dit zag staan:

Junketing Department? Bedoelden ze marketing department, en dachten ze dat marketing junk was?

Van junkfood naar snoepreisje

Maar nee, het bleek mijn kennis van het Engels te zijn die gebrekkig was. Terwijl ik deze blog schreef, ontdekte ik dat junketing wel degelijk een woord is. To junket betekent: 'een (snoep)reisje of tournee maken, op kosten van de zaak of gemeenschap'. Het hotel waarin we verbleven had dus een heus departement dat zich bezighield met reizen op kosten van iemand anders.
Helaas was dat niet het departement waar wij moesten zijn ...


Lees ook

Wat klanten zeggen

Sprakeloos was ik na het lezen van de tekst ...
Mooi wat je er van gemaakt heb!
Opmerkingen heb ik niet - alleen zin om nog met jullie samen te werken in de toekomst.

Linn Van Aalst
Quinna