Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Lekkerbekken

Ik ontmoette hem een jaar of wat geleden in het boetseeratelier van Masha.  Het was een druilerige dag en ik voelde me wat pips. Tot ik hem hoorde. Hij blies een gloeiend kooltje in mij aan tot een prettig vreugdevuur. Ik kikkerde helemaal ervan op. En doe dat sindsdien altijd als hij in buurt is:  Jack Johnson. Bij uitstek de beste, jonge singer-songwriter op het hele Westerse halfrond.

Mijn held heeft misschien een eenvoudige naam: hier zou hij Pietje Peeters heten. Maar zijn muziek en teksten zijn ver van banaal. En ook hijzelf ziet er buitengewoon goed uit. Maar dit terzijde (liefst te mijner rechterzijde, op een zonnig strand).

Surf's up!

Wat de muziek van Jack zo bijzonder maakt? De melodieën zijn upbeat en relaxed: je hoort jezelf surfen op de warme golven van een zorgeloze zee.  Maar dat alleen verklaart de hoge goedgevoelfactor van zijn songs niet. Terwijl ik duimen en vingers aflikkend van zijn liedjes geniet, besef ik wat ze zo onweerstaanbaar lekker maakt: de teksten. Want ook zonder muziek zingen zijn woorden: elke zin is een uitgebalanceerde compositie van exquise lekkerbekkers. Op hun eentje zijn de woorden wat gewoontjes. Maar zoals Mr. Johnson ze aan elkaar rijgt ... mmm, they're always better when they're together.

Proeflees-serenade

Trouwe lezers van onze nieuwsbrief en deze blog weten dat Wim erop hamert dat we onze teksten hardop lezen. Durf ik dat wel eens te vergeten? Dan krijg ik mijn schrijfsel meteen terug. En terecht. Want de gewraakte tekst klinkt steevast stroef, hij hort en hapert. Lees je hardop? Dan hoor je of de woorden samen beter zijn.

Jack Johnson weet er alles van. En dat levert hem al vijf albums lang hitsingle na hitsingle op. Want Jack Johnson doet het nog beter dan Schrijf.be: hij zingt zijn teksten voor hij ze neerschrijft.  Zou ik dan toch op zangles gaan? U neemt het me vast in dank af. Mijn collega's ... waarschijnlijk niet.


Tevreden klanten

Schrijf.be respecteert onze inhoudelijke boodschap
Hun reputatie snelt hen vooruit
Dit tekstbureau is een echte verademing
Allroundtekstatleten
Hun teksten zijn bondig en fris van toon
Betrouwbaar, professioneel én creatief met taal
SEO-webteksten die Google én bezoekers verleiden
De teksten zijn er boenk op
Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
Mijn e-mailing is onweerstaanbaar
Je weet op voorhand dat het goed komt
In één rechte pennentrek naar de finish
Inlevingsvermogen verdient respect
Doet wat het belooft - en vaak meer en sneller
De communicatie blééf gewoon lopen
Ze trappen niet in de val om moeilijk jargon te gebruiken
Een baken van kwaliteit
Teksten die meeleven
Schrijvers en blijvers
Onze 'over ons' gaat niét over ons!

Wat klanten zeggen

Wat een heldere – en voor iedereen verstaanbare – tekst. Hartelijk dank voor de snelle en professionele uitvoering

Isabelle Valcke