fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Kiezen is verliezen: the sequel

't Zijn droevige tijden voor copywriters, in aanloop naar 14 oktober. Omdat wij hoe dan ook de verliezers zijn, nog voor de eerste exit polls verschijnen. Eerder had ik het over de knullige en nietszeggende slogans van de kandidaten, die onze taalrijkdom al te zwaar belasten. Maar laatst viel mij een andere, nog pijnlijkere trend op: dialectgebruik op de affiches.

Zo las ik op een verkiezingsbord ‘Gent, smijt u’. En op een ander ‘Gieder zi belangrik’. En nog een andere politicus kwam alleen maar op ‘Vo junder’. Ik moest meteen mijn schoenen uitschoppen - mijn tenen krulden te hard.

Ik vraag me af wat de bedoeling is. Bewijzen dat ze een streekproduct zijn? Kom op straat en geef daar uw dialect de vrije teugels. Maar laat alstublieft mijn (nota bene zelf betaalde) verkiezingsdrukwerk met rust. Anders zou ik op 14 oktober wel eens in een negatieve 'stemming' kunnen zijn.


Tevreden klanten aan het woord

Drukkersjargon professioneel vervlaamst
Jullie advies kwam heel goed van pas!
Uitstekend! En die score geef ik zelden
Zó anders dan wat je elders leest!
Teksten die kleur geven aan onze visie
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Expert in vervlaamsen
Sprookjesachtige samenwerking
Wat als uw freelance-copywriter ermee kapt?
Mijn technische tekst slaat spijkers met koppen
Uitpakken met knappe foldertekst
Dynamische taalprofessionals
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Klassieke bank gaat voor sprankelende aanpak
Copywriter met oog voor onze eigenheid
Hun webteksten maken ons webontwerp nog krachtiger
Betrouwbare leverancier om te koesteren
Teksten die meeleven
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Our main selling points stood out perfectly

Wat klanten zeggen

Was perfect in orde. We hebben er niks aan veranderd.

Sophie Dumont