Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Kiezen is verliezen: the sequel

't Zijn droevige tijden voor copywriters, in aanloop naar 14 oktober. Omdat wij hoe dan ook de verliezers zijn, nog voor de eerste exit polls verschijnen. Eerder had ik het over de knullige en nietszeggende slogans van de kandidaten, die onze taalrijkdom al te zwaar belasten. Maar laatst viel mij een andere, nog pijnlijkere trend op: dialectgebruik op de affiches.

Zo las ik op een verkiezingsbord ‘Gent, smijt u’. En op een ander ‘Gieder zi belangrik’. En nog een andere politicus kwam alleen maar op ‘Vo junder’. Ik moest meteen mijn schoenen uitschoppen - mijn tenen krulden te hard.

Ik vraag me af wat de bedoeling is. Bewijzen dat ze een streekproduct zijn? Kom op straat en geef daar uw dialect de vrije teugels. Maar laat alstublieft mijn (nota bene zelf betaalde) verkiezingsdrukwerk met rust. Anders zou ik op 14 oktober wel eens in een negatieve 'stemming' kunnen zijn.


Tevreden klanten

Goed meegedacht, goed neergeschreven
Ik lig nergens meer wakker van
Dit copywritingbureau pakt uit met mijn verhaal
Goed voor planning en humeur
SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
Snel en efficiënt. Ook voor starters!
Vertalen en herschrijven: dát zochten we
Authentiek voer voor moderne lezers
De Schrijfdokter blies me van mijn sokken
Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Superlatieven schieten tekort
In één rechte pennentrek naar de finish
Eindredacteur met scherpe ogen
Menselijk, constructief en no-nonsense
Valse noot? Toch mooi lied!
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Ik wist meteen: dít is het!
Meteen dol op de schrijfstijl
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Er kon niets beter aan de samenwerking

Wat klanten zeggen

We zijn erg tevreden over de tekstvoorstellen. Ze lezen lekker vlot weg, enthousiasmeren en sluiten goed aan bij Batavus.

Kim Wilbring