Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Kies voor correct Nederlands

Houdt u ook zo van de verkiezingen? Prachtige affiches, met goed doordachte slogans, fleuren saaie velden en voortuinen op. Elk praatprogramma op tv zit vol interessante politici, die nuttige discussies voeren. En u komt al eens een vriendelijke politicus tegen in de winkelstraat, op de markt, of op het worstenfestijn van de plaatselijke boogschietclub. En het leukste van al? Al die leuke folders in de bus!

Boeiend leesvoer

Uiteraard spit ik die allemaal door, van begin tot eind. Een goed doordachte keuze is belangrijk in verkiezingstijden. Ook de folders van partijen die u misschien geen kans geeft, lees ik aandachtig. U weet maar nooit dat er een interessant standpunt in voorkomt. Zo kwam ik in een van die folders, dit strijdpunt tegen:

Challenge accepted

Er rinkelde onmiddellijk een belletje in mijn hoofd. Challenge accepted! De hele folder moest eraan geloven. Een dt-fout vond ik niet, maar de teksten konden toch ongeveer een kilometer vlotter. Want is: 'De financiering door de provincie van Ontwikkelingssamenwerking valt project per project te beoordelen', nog correct Nederlands? En waar ligt die provincie van Ontwikkelingssamenwerking dan precies?

Passieve politici

Ook 'de Vlaams Gemeenschap', noem ik bezwaarlijk correct Nederlands. Daarnaast valt ook de overvloed aan passieve zinnen op. Terwijl een politieke partij toch net wil zeggen wat zij zullen verwezenlijken?

Zeg nu zelf, wat straalt het meeste daadkracht uit?

- 'Sluikstorters moeten streng aangepakt worden', of

- 'Wij pakken sluikstorters streng aan'.

Het is duidelijk: de brochureschrijver kan wel wat hulp gebruiken. Hebt u politieke ambities? Lees dan eerst onze schrijftips na, of huur een professional in.


Tevreden klanten

Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
De Schrijfdokter blies me van mijn sokken
Meteen op dezelfde golflengte
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
Weinig geblaat en veel wol
Het resultaat overtrof mijn verwachtingen
Om een voorbeeld aan te nemen!
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Best confronterend, maar ook léuk
Gelezen en prachtig bevonden
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?
Dit tekstbureau is een echte verademing
De tekst spreekt verschillende doelgroepen aan
Timing altijd stipt gerespecteerd
Allroundtekstatleten
Eerdere samenwerking opende deuren

Wat klanten zeggen

De teksten zijn goedgekeurd. Alles is afgehandeld. Je hebt je job geweldig gedaan, maar één correctieronde!

Inge Vantricht