Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Jezus in de Eastside

straatbijbel

Vorige week las u al dat Kim graag ne roeie ridder wil herschrijven. Nu is het aan mij: vanaf vandaag herschrijft Schrijf.be ook van het Nederlands naar straattaal.

Gewoon die woorden die jij spit op straat

Schrijf.be goes street? Hoe komen we daarbij? Wel, dankzij de bijbel. Nederland loopt storm voor de voorlopig uitverkochte Straatbijbel. Auteur Daniël De Wolf herschreef het evangelie van Mattheus in een jongerentaaltje. Anders gezegd: herschreven in gewoon die woorden die jij spit op straat.

Toegegeven, u spit waarschijnlijk zelden woorden als hosselaar of homeboyz. Maar dat maakt de Straatbijbel niet minder dope om te lezen. Of om te beluisteren als mp3-bestand.

Raar taaltje

Kerkjurist Rik Torfs is niet overtuigd: "Ik heb een paar passages beluisterd. Het is een raar taaltje." Torfs vreest bovendien dat de symboliek van de bijbel verloren gaat. Akkoord, Rik, maar daar gaat het mij even niet om.

Ik hou gewoon van het taaltje. Dus, straatverkopers aller landen: is het niet hoog tijd om jullie doelgroep aan te spreken met een straatbrochure? Neem dan contact op met coördinator Michel, en ik schrijf een megachille tekst voor jullie.


Tevreden klanten

Er kon niets beter aan de samenwerking
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
De Schrijfdokter blies me van mijn sokken
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
Niemand nog een excuus voor slechte teksten
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Al onze troeven op één blad
Schrijf.be is nummer één
Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
Wat een verbetering!
Drukkersjargon professioneel vervlaamst
Nieuwsbrief laat boekingen binnenstromen
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Snelheid én kwaliteit als troeven
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
In één rechte pennentrek naar de finish
Uitstekend! En die score geef ik zelden

Wat klanten zeggen

Super bedankt voor de vlugge levering!

Sophie Dumont
Securex