Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Groene eieren met ham

Niet meteen uw eerste keuze op de menukaart, nietwaar? Zo denkt ook Sam-I-Am erover. Sam-I-Am is een personage uit Green Eggs and Ham. De befaamde Dr. Seuss schreef dit kinderboekje in 1960. Niet alleen de culinaire combo uit de titel is trouwens eigenaardig aan dit schrijfsel. 

Iemand een lekker groentje?

Wedden dat ...

Het boek ontstond namelijk uit een weddenschap tussen Dr. Seuss en zijn uitgever Bennett Cerf. Nadat Seuss het kinderboek The Cat in a Hat opbouwde uit slechts 225 verschillende woorden, daagde Cerf hem uit: 

"Wedden dat je je volgende boek niet kunt schrijven met maar 50 verschillende woorden?"

Die uitspraak was groen spek naar de bek van de dokter. Prompt zette hij zich aan zijn schrijftafel en toverde Green Eggs and Ham uit zijn hoed. 

Record!

En wonder boven wonder: het verhaal over een wezentje dat praat met 'Sam-I-Am' veroverde meteen duizenden kinderharten. Tot op de dag van vandaag is het een van de best verkochte kinderboeken aller tijden. 

Of hoe Dr. Seuss met groene eieren en ham records verpulverde. En je dus niet veel woorden nodig hebt om een verhaal interessant te maken. 

Wie doet het hem na? Dit artikel bestaat alvast uit 123 verschillende woorden! Geen eitje dus ... 

 


Lees ook

Wat klanten zeggen

Ik kijk er alvast naar uit om met deze tekstvoorstellen aan de slag te gaan, veel commerciëler dan de vorige en hopelijk merk ik dat ook aan de respons.

Tina Hanskens