fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Folteren met taal

Mijn oudste zoon van acht houdt van schieten, bonken en knallen. Het is de godganse dag oorlog in het hoofd van dat jong. Alles wat dodelijk, groot en sterk genoeg is om steden te vernietigen, is cool. Robots met laserwapens en superhelden in gevechtsvliegtuigen veroveren onze huiskamer met oorverdovend lawaai. Om mijn Atilla, de Hun te temmen, vraag ik hem even te stoppen met die gewelddadige spelletjes. Even een wapenstilstand, alsjeblief. "Oké, mam!" (Acht zijn is stoer, dus zeg je mam en niet meer mama.)

Knuffelharde spelletjes

Even later loop ik de living in en tref ik mijn oudste met de teddybeer van de jongste in de handen. Zijn broer kijkt ernaar - glunderend en met idolatrie in de ogen. Maar voor ik denken kan: "Ach, wat lief!" legt mijn zoon de beer op de grond en trapt hij hem met een noodknal door de kamer. Het onfortuinlijke beestje landt verweesd en verfomfaaid in een verre hoek.

"Kijk mam!" roept mijn enthousiaste Zidane, "... voetbeer!"

Ik weet niet of u hem later in de kranten ontmoet, mijn oudste - in de rubriek afgehakte armen en benen, of zo. Een ding weet ik wel: met zijn taalgevoel zit het goed.


Tevreden klanten aan het woord

Professionalisme is indrukwekkend
Opvangnet geeft gemoedsrust
In één rechte pennentrek naar de finish
Eerdere samenwerking opende deuren
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
A message that hits home
Snel, deskundig en accuraat
Met glans geslaagd voor ‘les parisiens’
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
Geen blindelingse eindredactie
Trefzeker, duidelijk en snel.
Doorzettingsvermogen en creatieve input
Ik wilde er geen letter aan veranderen
Uitpakken met knappe foldertekst
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
A pleasure to work with, from beginning to end
Geen discountfirma − gelukkig maar
Schrijf.be? De professionele pen die ik zocht.
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed
Kill our darlings, please

Wat klanten zeggen

Ik was echt zeer aangenaam verrast, en ga meer van jullie diensten gebruikmaken!

Bart Gobbens
Zizza