Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Folteren met taal

Mijn oudste zoon van acht houdt van schieten, bonken en knallen. Het is de godganse dag oorlog in het hoofd van dat jong. Alles wat dodelijk, groot en sterk genoeg is om steden te vernietigen, is cool. Robots met laserwapens en superhelden in gevechtsvliegtuigen veroveren onze huiskamer met oorverdovend lawaai. Om mijn Atilla, de Hun te temmen, vraag ik hem even te stoppen met die gewelddadige spelletjes. Even een wapenstilstand, alsjeblief. "Oké, mam!" (Acht zijn is stoer, dus zeg je mam en niet meer mama.)

Knuffelharde spelletjes

Even later loop ik de living in en tref ik mijn oudste met de teddybeer van de jongste in de handen. Zijn broer kijkt ernaar - glunderend en met idolatrie in de ogen. Maar voor ik denken kan: "Ach, wat lief!" legt mijn zoon de beer op de grond en trapt hij hem met een noodknal door de kamer. Het onfortuinlijke beestje landt verweesd en verfomfaaid in een verre hoek.

"Kijk mam!" roept mijn enthousiaste Zidane, "... voetbeer!"

Ik weet niet of u hem later in de kranten ontmoet, mijn oudste - in de rubriek afgehakte armen en benen, of zo. Een ding weet ik wel: met zijn taalgevoel zit het goed.

Reageer

Tevreden partners

Webteksten die kleven
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Sterke content, stipt op tijd geleverd
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Een baken van kwaliteit
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
Ik de cijfers, zij de letters
Allroundtekstatleten
Je krijgt altijd sterke teksten
Betrouwbare leverancier om te koesteren
Teksten vertaald … én verbeterd!
Mijn folder doet nu het werk voor mij
Wat er nog beter kon? Niets.
Precies wat we in gedachten hadden
Teksten van de bovenste plank
Heel herkenbaar voor onze klanten
Hun mailing loste onze hoge verwachtingen in
Eindredacteur met scherpe ogen
Timing altijd stipt gerespecteerd
¡Fantástico!

Wat klanten zeggen

Leest supervlot en boodschap komt binnen. Tof!

Miek Verbeeck