Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be




Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(37) "https://schrijf.be/nl/blog/faq-awards"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
  ["locale"]=>
  string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(37) "https://schrijf.be/nl/blog/faq-awards"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
}
	

Wie gaat met de FAQ-awards aan de haal?

FAQ-awardsDe rubriek 'veelgestelde vragen' is als een EHBO-kit voor uw website: Eerste Hulp Bij Onwetendheden. Eerste Hulp, omdat de vraag-antwoordstructuur en meteen geruststelt. Zijn de meest prangende vragen uit de weg geruimd? Dan verkent uw klant op zijn gemak de rest van uw site.

De mooiste, slimste, interessantste, …

Ik harkte een aantal voorbeeldige FAQ's bij elkaar. Steal with pride:

  1. IKEA plaatst de tien ‘meest gestelde veelgestelde vragen’ netjes bovenaan. De massa vraagtekens wordt getemd door de heldere categorieën, waar telkens een herkenbaar icoontje bij staat. En verschillende antwoorden linken door naar een pagina met meer info – volgens de regels van de kunst!
  2. Mobile Vikings toont de meest gestelde vragen meteen op de homepage. Klikt u door? Dan krijgt u een overzicht per categorie. En korte, eenvoudige vragen.
  3. Alpro werkt met een zoekfunctie voor vragen. Typ gewoon uw trefwoord in. (Tip voor Alpro: zorg dat er bij de populaire trefwoorden, zoals ‘alpro invriezen’, ook een antwoord staat.)
  4. Bij bol.com dient Billie u van antwoord, de virtuele assistent. Begrijpt hij uw vraag niet, of neemt u de info liever zelf door? Dan vindt u elke kwestie snel terug in het overzicht. Bij elke categorie wijst een koddig, bol mannetje u de weg.
  5. Voor bpost is eenvoud troef. Dankzij het doorgedreven uitklapmenu hoeft u nauwelijks te scrollen: per vraag klikt u verder op een deelvraag. Zo ontrolt uw antwoord zich stap voor stap.

 

Doccle krijgt van ons een eervolle vermelding - mét felicitaties van de jury. Voor de zoekfunctie bij de veelgestelde vragen. De Prezi-voorstellingen als extra visuele ondersteuning. En de uitgesproken aandacht voor wat gebruikers zich écht afvragen - getuige de grote openheid voor feedback via chat, e-mail en sociale media. 

 

Zelf nog straffe ideeën of voorbeelden? Of opmerkingen over mijn bloemlezing? Het commentaarveld hieronder popelt van ongeduld.

En wilt u nog meer profijt halen uit veelgestelde vragen? Ontdek dan hier hoe u ze slim gebruikt.