fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Dus alleen voetgangers

dusalleenvoetgangers1Ik botste in Nederland al eens op een verkeersbord dat me in een opperste staat van verwarring bracht. Het was alsof de lokale politiechef me even verder ervan wilde overtuigen, dat hij wel degelijk wist wat dit bord betekent, namelijk 'voetpad'.

Want met het geheven vingertje in de aanslag, had hij een tekstschrijver opgetrommeld voor een passend onderschrift: "Dus alleen voetgangers". Vooral die dubbele aanhalingstekens zijn aandoenlijk. Hebben ze er bij het persen van het verkeersbord vast vergeten af te halen ...

Dit prikkelt mijn fantasie. Volgend jaar keer ik weer. Om even te checken of er geen tweede bordje onder hangt: "Dus geen fietsers of zo".

Toch even een tip: als een icoon uitleg nodig heeft, is het geen goed icoon. Wég ermee. En hang alleen dat witte bordje: 'Alleen voetgangers' - maar dan zonder aanhalingstekens.


Tevreden klanten aan het woord

Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
Teksten die kleur geven aan onze visie
Zó anders dan wat je elders leest!
Wegbereiders van de betere zin
Dit is nu eens leuk samenwerken!
Er kon niets beter aan de samenwerking
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Hoe jullie met taal spelen, daarvoor doe ik mijn hoedje af!
Onze uitnodiging was een groot succes
Timing altijd stipt gerespecteerd
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Trefzeker, duidelijk en snel.
Teksten die meeleven
Technische inhoud helder verwoord
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Onze nieuwe website straalt!
Onze 'over ons' gaat niét over ons!
Opvangnet geeft gemoedsrust
Ik de cijfers, zij de letters
Je weet op voorhand dat het goed komt

Wat klanten zeggen

Jij kan het echt mooi verwoorden! Ik heb hier en daar een aantal kleine opmerkingen, maar over het algemeen ben ik erg tevreden. Zo tevreden dat ik graag de volgende twee pagina's ook wil laten herschrijven.

Stijn Elsen