Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(55) "https://schrijf.be/nl/blog/de-portugese-toren-van-babel"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(55) "https://schrijf.be/nl/blog/de-portugese-toren-van-babel"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

De Portugese toren van Babel

Wat doe je na een huwelijk? Juist, op huwelijksreis gaan. Exact wat mijn kersverse man en ik deden. Alleen maakten we er een huwelijkscitytrip van. Vier dagen - kort maar krachtig. Al liep de reis uiteindelijk toch iets langer uit dan verwacht.

En dat allemaal door een 'strike of the palace'. Ja, u leest het goed: het jonggehuwde koppel mocht het land niet uit van ... de koning. Dat wist de Portugese stewardess ons te vertellen, nadat we twee uur voor haar incheckbalie hadden zitten wachten. 'The flight is cancelled because of a strike of the palace'.

Koninklijk eisenpakket

Een staking van het paleis ... wat moet je je daarbij voorstellen? Mijn radarwerk draaide op volle toeren: was de koning niet tevreden over zijn onderdanen - meer specifiek het luchtvaartpersoneel? Was zijn toelage niet hoog genoeg, zijn paleis niet groot genoeg, zijn koningin niet royaal genoeg?

Of staakte het paleis net omdat er geen koning was? Want voor zover ik wist - en de naslagwerken geven me gelijk - heeft Portugal helemaal geen koning. Al lang niet meer. Aan het Portugese roer staat een president. En die woont niet in een paleis. Die heeft een ambtswoning. U zult dus wel begrijpen dat ik verward was over die zogemeende 'strike of the palace'.

Brusselse redding

Koning of niet, 'the palace' staakte ... en wij wachtten. Zes uur lang, tot er een oplossing voor ons gevonden was. De Brusselse luchtvaartmaatschappij schoot te hulp, liet een leeg vliegtuig van Brussel overkomen en beloofde ons daarmee thuis te brengen. Joepie!

Op de Portugese luchthaven was het inmiddels nog altijd kommer en kwel: de ene vlucht na de andere werd geannuleerd of had vertraging. Wat een miserie als 'the palace' besluit om het werk neer te leggen.

Engelse spraakverwarring

Egoïstisch als ik ben, besloot ik het me niet langer aan te trekken. Wij hadden een vlucht, wij konden deze stakende 'monarchie/republiek' achter ons laten. Maar toen ik voor de tweede keer die dag de douane passeerde, kreeg mijn nieuwsgierigheid de bovenhand. Ik moest weten hoe het zat met dat stakende paleis. De breedgeschouderde douanier beantwoordde mijn vraag: 'strike of ... the pilots'. Was het Engels van onze Portugese stewardess maar even goed geweest ...