fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Beter dan seks!

beterdanseksIk sta voor mijn boekenkast, op zoek naar een goed boek. Volvo vrachtwagens van Erlend Loe? De flaptekst belooft me een hilarische roman over lijsters, zeemansknopen, hasj, hamburgers, Volvo-vrachtwagens en de Noor Doppler. Die trekt met zijn eland oostwaarts en komt in Noorwegen terecht. De leraar van Bart Koubaa ligt ook leesklaar. Niet echt een boek om de vakantie mee te beginnen ... De kip die over de soep vloog trekt mijn aandacht. Deze verhalenbundel van Frans Pointl kreeg ik cadeau, toen we het nieuwe kippenhok inwijdden. Of begin ik alvast in de nieuwe Zafón, Het spel van de engel? Het boek ligt klaar om mee te nemen op reis. Katteoog van Margaret Atwood heb ik ook nog niet gelezen. Kan niet slecht zijn - Atwood valt nooit tegen.

Maar dan valt mijn oog op Lelieblank, scharlakenrood, een turf van bijna 1000 dicht bedrukte bladzijden van Michel Faber. "Een meesterwerk", jubelde mijn dochter, nadat ze het boek in amper vijf dagen had uitgelezen. "Dickens zonder schroom, De Quincunx met ballen, Eco met emotionele intelligentie", recenseert Humo.
Maar het doorslaggevende argument lees ik op de achterflap: "Beter dan seks".


Lees ook