Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(31) "https://schrijf.be/nl/blog/amen"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(31) "https://schrijf.be/nl/blog/amen"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Amen

Een interessante folder belandde in de brievenbus van Schrijf.be. Een die meteen de aandacht trok van alle collega's. En die mijn wenkbrauwen niet onbewogen liet. De linkse dook diep naar beneden. De rechtse kroop een paar centimeter omhoog.

Mysterieuze ooggetuigen

Want wat prijst de folder aan? 'Gratis interactieve internetcursussen voor wie verder wil ... ' Voor wie verder wil? Verder dan ... ? Ik sla open op de eerste pagina. En incasseer zonder voorbereiding een existentiële vraag. Ben ik benieuwd of er meer is? Boem, paukenslag. Dat is nu eens gepakt worden op een onbewaakt moment. Tja, vragen we ons niet allemaal eens af of er meer is? Maar wil ik dat te weten komen via de persoon Jezus? En vooral: via verslagen van ooggetuigen - via het internet dan nog wel? Dat gaat mij toch een brug te ver.

Geloofwaardigheid zero

De tweede pagina heeft vooral effect op de lachspieren. Het onderwerp: Leven na onrecht. "Leer omgaan met boosheid en gekwetste gevoelens. Ontdek dat het mogelijk is om te veranderen." En de foto die dat illustreert? Een jonge vrouw die haar uiterste best doet om kwaad te kijken. Maar die duidelijk haar lach niet kan inhouden. Nee, nee. Geloofwaardigheid zero.

Van achteren naar voren

De laatste pagina krijgt van mij toch de publieksprijs. Wat zegt een tweede lachende vrouw die me aanwijst? "Weten jij en je partner niet of jullie nog verder willen met jullie huwelijk? Ontdek of er nog een weg terug is." Een weg terug? Gaat het niet om een nieuwe weg ... naar voren? En heette de brochure ook niet: 'Voor wie verder wil'? Verwarrend, toch wel.

Als entertainment aan tafel kan dat tellen. Maar wil deze organisatie haar spirituele boodschappen echt overbrengen? Dan zou ze haar lot beter in handen van een copywriter leggen.