Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(47) "https://schrijf.be/nl/blog/1-pa-1-pa-1-pluspapa"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(47) "https://schrijf.be/nl/blog/1-pa-1-pa-1-pluspapa"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

1 pa + 1 pa = 1 pluspapa

Nieuw samengestelde gezinnen: het is niet evident.  Er wordt van alles aan elkaar gelast dat eerder niet bij elkaar hoorde: ouders, kinderen, honden en huizen. En dat wil in sommige gezinnen voor wrijvingen zorgen.
Ik mag mijn handjes kussen. Want bij ons verloopt alles harmonieus. Mijn lieve nieuwe man heeft zelf geen kinderen en is dol op de mijne. En op mij. Dus dat scheelt.

Wie is de vader?

Nu is die liefde volledig wederzijds. En ook mijn kinderen zijn gek op mijn vriend. Alles peis en vree, zou u denken. Maar neen. Er stelt zich een Probleem. Mijn oudste, een pientere piekerdromelaar, kaart het aan: "Mama, hoe moet ik Filip nu noemen? Want de kinderen  in de school denken dat hij mijn papa is, en dat is niet zo. En eigenlijk wel. Want Filip is mijn beste vriend en toch ook een beetje mijn papa, hé?"

Boze stiefvaders en overspelige schoonpapa's

Ik probeer het met stiefvader, maar krijg meteen visioenen van donkere kerkers en bloederige striemen op tere kinderruggetjes. En ook Simon is het er niet mee eens. Want om een stiefpapa te hebben, moet je echte papa dood zijn. En dat is hij niet, hij woont gewoon in Spanje. "Kan ik Filip dan niet schoonpapa noemen?" vraagt mijn zoon.  Nu is een nieuw samengesteld gezin een complex gebeuren, maar de familierelaties worden wel heel ingewikkeld met een schoonpapa aan mijn zij. En zou de schoonmama daarmee akkoord gaan?

BBQ-berenstorm

We geraken er niet uit, en laten het even rusten. Op de barbecue van Schrijf.be snijden Filip en ik het onderwerp weer aan. Want waar beter kun je een rake naam bedenken dan met topcopywriters in de buurt? We brainstormen even: vake's, daddies en papsen laten we meteen links liggen. Tot Michielop de proppen komt met dé oplossing: pluspapa. Alle Schrijfberen nemen het woord in de mond en horen dat het goed is.

Pluspapa wint

Ik lanceer het thuis. Simon leek niet enthousiast. Tot gisteren. Filip haalt hem van school op en hoort een vriendje roepen: "Hé, Simon, je papa is daar." Waarop Simon knetterhard antwoordt: "Dat is mijn papa niet. Dat is mijn pluspapa!"

Woorden die werken

Michiel, neem hierop een octrooi, want het woord werkt. Kinderen begrijpen het zonder extra uitleg. Niet dat ik anders verwachtte. Dat is nu eenmaal wat Schrijfberen doen: woorden, zinnen en teksten schrijven die werken. Dus als ook u om een nieuwe term verlegen zit: geef Ilse even een belletje.