Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be




Menu

Zeeslag

Voor haar volgende vakantie heeft Elke wel zin in zeilen. Dus schuimde ze tijdens de lunchpauze het internet af, op zoek naar een formule die haar beviel. Wij keken goedkeurend mee over haar schouder. Niet dat we nieuwsgierig zijn hoor. We zijn gewoon graag goed op de hoogte.

Flottielje

Op een van de pagina's stond 'Flottielje zeilen'. Ik knipperde even met mijn ogen. Misschien moest er 'flottieltje zeilen' staan, en was een flottieltje een klein soort vlot? Of een kleine rubberboot met een vreemd ventieltje? De collega's maakten zich vrolijk om zoveel zeilonkunde. Een flottielje was volgens hen een groepje zeilboten dat samen het ruime sop kiest. Ik zweeg, knikte en schaamde me voor het feit dat ik een vastgeroeste landrot ben.

Elke op het oorlogspad

Maar wat vertelt het praktijkwoordenboek Nederlands me? Een flottielje blijkt een 'groep gelijksoortige lichte oorlogsvaartuigen' te zijn. En Wikipedia is nog strijdlustiger: "Een flottielje bestaat meestal uit een homogene groep van oorlogsschepen van dezelfde klasse, zoals torpedobootjagers, fregatten, torpedoboten, onderzeeboten, kanonneerboten of mijnenvegers." Slik. Ik weet niet hoe Elke haar ideale vakantie ziet, maar ik blijf alleszins vér uit haar buurt.


Lees ook

Wat klanten zeggen

De copywriters herschrijven onze teksten steeds met een frisse en kritische blik. Het resultaat? Vlotte brochures en mailings die onze klanten nieuwsgierig maken. Zodat zij snel contact met ons opnemen.

Jeroen Breynaert