fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Was dat een retorische vraag?

Lette u vanmorgen op de hyperbolen in uw krant? Markeerde u in de trein een olijke oxymoron in uw roddelblaadje? Of begroette uw collega u met een onomatopee? 

Nee? Of euhm ... toch niet dat u weet? 

Stijlfiguren vindt u overal, elke dag.

De kans is groot dat deze stijlfiguren wel degelijk in uw dag verstopt zaten. Zo kopte de krant misschien 'Regen valt met bakken uit de lucht tijdens eerste Hart boven Hard-parade'. Of prees het roddelblad u 'De moderne klassieker onder de scheermesjes' aan. En kirt uw collega niet élke morgen: "Koekoeek!"? 

Stijlfiguren met stijl 

Stijlfiguren: er zijn er véél, en ze zijn overal. Uitgeverij Vantilt dook samen met auteur Paul Claes in de rijke verzameling figuren en bundelde die in het Groot retorisch woordenboek. U krijgt er een overzicht van alle mogelijke stijltechnieken en -constructies. Met een duidelijke definitie en voorbeelden uit allerlei genres, periodes en talen. Een vermakelijke en interessante bron van taalacrobatie en woordwonderen dus. 

Win welsprekend 

Lijkt u dat leuke literatuur? Goed nieuws: u kunt het boek winnen! Uitgeverij Vantilt schotelt u vanaf 30 maart elke dag een nieuwe opdracht voor. Zo vragen ze u bijvoorbeeld om zelf een nieuwe woordcombinatie te maken of om op zoek te gaan naar stijlfiguren in de actualiteit. Geeft u het spitsvondigste antwoord? Dan wordt u beloond met een Groot retorisch woordenboek

Rol uw mouwen maar op, want de concurrentie is geducht.

Stress? Fris dan even uw geheugen op met onze tips over metaforen en onomatopeeën. En gooi uzelf gewapend in de strijd! 


Lees ook