fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Weg met Wittgenstein

Kent u Ludwig Wittgenstein? Neen? Goed voor u. Als voormalige studente filosofie ken ik hem wel, en ik ben géén fan. Een Oostenrijkse filosoof was hij, geboren in 1889 en gestorven in 1951. En daar ergens tussenin is hij plots zó anders gaan denken, dat er altijd over Wittgenstein I en Wittgenstein II wordt gesproken. Een moeilijk man.

Zwijgen is goud

Een van de redenen waarom ik geen fan ben van Wittgenstein? Omdat ik hem gewoon ... niet snap. Mijn brein reikt zo ver niet. Er is eigenlijk maar één gedachte van hem die ik min of meer begrijp. "Waarover men niet spreken kan, zou men beter zwijgen." Taal was volgens hem alleen maar nuttig, als je ermee een 'stand van zaken' beschreef. Onderwerpen zoals ethiek en religie? Daarover weten we niets. Dus daarover moeten we zwijgen.

Weten is zilver

Ik begrijp de redenering wel, maar ga niet akkoord. Toch niet wat copywriting betreft. Want daar is het vaak beter om van niets te weten. En dan te spreken, of te schrijven. Onze klanten? Die weten vaak veel te veel over hun product. En zien zo het ultieme voordeel over het hoofd. Terwijl de copywriter - een onbeschreven blad - dat veel gemakkelijker spot. En een tekst aflevert die iedereen begrijpt.

Al zou het fijn zijn, als ik eens wat vaker mijn mond hield over dingen waarover ik niets weet. Zoals over Wittgenstein bijvoorbeeld ... :-)


Tevreden klanten aan het woord

Ik wist meteen: dít is het!
Gelezen en prachtig bevonden
Wat een verbetering!
Ze wisten meteen wat ik wilde
Hun teksten zijn bondig en fris van toon
Geen discountfirma − gelukkig maar
Luminus gaat voor teksten die bruisen van de energie
Allemaal zotte mensen – gelukkig
Open en duidelijk
Snelheid én kwaliteit als troeven
Prima tekstkwaliteit, vlekkeloze projectopvolging
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
Snel én goed
Eindredacteur met scherpe ogen
Veel standbezoekers door uitnodigende tekst
Hoge verwachtingen volledig ingelost
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Teksten onder stroom
Schrijf.be? Dat is super service!
Pietje-precies heeft een nieuwe naam!

Wat klanten zeggen

De teksten waren super. Bedankt.

Jasmien D'hooge
BOSS Paints