Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Weg met Wittgenstein

Kent u Ludwig Wittgenstein? Neen? Goed voor u. Als voormalige studente filosofie ken ik hem wel, en ik ben géén fan. Een Oostenrijkse filosoof was hij, geboren in 1889 en gestorven in 1951. En daar ergens tussenin is hij plots zó anders gaan denken, dat er altijd over Wittgenstein I en Wittgenstein II wordt gesproken. Een moeilijk man.

Zwijgen is goud

Een van de redenen waarom ik geen fan ben van Wittgenstein? Omdat ik hem gewoon ... niet snap. Mijn brein reikt zo ver niet. Er is eigenlijk maar één gedachte van hem die ik min of meer begrijp. "Waarover men niet spreken kan, zou men beter zwijgen." Taal was volgens hem alleen maar nuttig, als je ermee een 'stand van zaken' beschreef. Onderwerpen zoals ethiek en religie? Daarover weten we niets. Dus daarover moeten we zwijgen.

Weten is zilver

Ik begrijp de redenering wel, maar ga niet akkoord. Toch niet wat copywriting betreft. Want daar is het vaak beter om van niets te weten. En dan te spreken, of te schrijven. Onze klanten? Die weten vaak veel te veel over hun product. En zien zo het ultieme voordeel over het hoofd. Terwijl de copywriter - een onbeschreven blad - dat veel gemakkelijker spot. En een tekst aflevert die iedereen begrijpt.

Al zou het fijn zijn, als ik eens wat vaker mijn mond hield over dingen waarover ik niets weet. Zoals over Wittgenstein bijvoorbeeld ... :-)


Tevreden klanten

Allemaal zotte mensen – gelukkig
Ze wisten meteen wat ik wilde
Om van te smullen
Uitstekende partner voor elke taalklus
Meer dan schrijven
Net wat een start-up nodig heeft
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Sterke content, stipt op tijd geleverd
Ik lig nergens meer wakker van
Trainees verguld met de hands-on workshop
Jullie schrijven, en jullie schrijven uitstekend. Punt.
Snelheid én kwaliteit als troeven
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?
Schrijf.be denkt met u mee
A message that hits home
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
Je weet op voorhand dat het goed komt

Wat klanten zeggen

Ik ben heel tevreden over het resultaat.

Pascal Lafere