fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Week van het Nederlands 2016!

Yes! Taalliefhebbers wrijven zich collectief in de handen. Want vandaag start de tweede editie van de Week van het Nederlands.

Op het programma

Onder het motto 'iedereen aan het woord' pakt de Week van het Nederlands uit met activiteiten voor groot en klein. Tientallen organisaties bundelen hun krachten voor een gevuld weekprogramma: van lessen creatief schrijven tot jolige meezingsessies. En dat zowel in België als in Nederland. Het volledige overzicht vindt u op de website.

Missie: Nederlands

Start Week van het Nederlands 2016. Feest!

Oh, in de Lage Landen vinden we toch altijd de gekste redenen om te feesten, hè. Maar de week van het Nederlands heeft ook een ander doel. Met het initiatief wil Taalunie het Nederlands in de spotlight zetten. Want beheers je de taal goed? Dan opent dat deuren op sociaal en professioneel vlak. (Geloof mij, ik ben een copywriter.)

“Het Nederlands biedt mensen en sectoren kansen. Zo kan goede taalbeheersing sociale en professionele kansen vergroten en sectoren economische en maatschappelijke meerwaarde opleveren.”  – taalunie.org

Allereerste Lage Landenlijst

Wat een fantastische week in het verschiet. En toch kijk ik stiekem uit naar het einde. Want op zaterdag 15 oktober wacht ons een fantastische afsluiter: de Lage Landenlijst. Daarin worden de honderd beste Nederlandstalige nummers uit België en Nederland gebundeld. Stem dus zeker af op Radio 1 of NPO.

Ik ben alvast benieuwd wie de hoofdvogel afschiet. Misschien zit een van deze poëten er wel bij. Waag een gokje bij de reacties!